Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeleženo 10 godina Centra za obuku kopnene vojske u Požarevcu

U Velikoj Sali Centra za kulturu održana je Svečana akademija povodom obeležavanja 10 godina Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu.

img_20161115_192008

Podsetimo, Centar za obuku Kopnene vojske formiran je 1. decembra 2006. godine preformiranjem 565. nastavnog centra Kopnene vojske.  Obeležavanje jubileja traje danima unazad prigodnim kulturnim i sportskim programima koja imaju za cilj da još više približe ovaj centar sa civilnim stanovništvom.

Na akademiji je sve prisutne najpre pozdravio komadant Centra za obuku Kopnene vojske u Požarevcu, pukovnik Dragan Mesarović, koji je istakao dobru saradnju koju grad ima sa vojskom u Požarevcu. U nastavku programa dodeljene su i specijalne plakete pojedincima i ustanovama.

img_20161115_192023_1

Plakete su dobili bivši komadanti Centra, Vinko Markovski, Milivoje Pajović, Duško Šljivančanin, kao i gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i gradonačelnik grada Požarevca domaćina, Bane Spasović.

Dobitnici zahvalnica su jeromonah Simeon, iguman manastira Rukumija, Istorijski arhiv Požarevac, JP Toplifikacija, ED Elektromorava Požarevac, EPS ogranak TE-KO Kostolac, PD Autotransport, D.O.O Jonimpeks Smederevo, PP Evrotrgovina Šapine, kao i radnik protokola Gradske uprave, Predrag Perenčević. Kulturno umetnički program činili su umetnici iz Požarevca kao i Umetnički ansambl MO “Stanislav Binički”.

vojska-3

Inače, zvanično Dan jedinice obeležava se danas 16. novembra, u znak sećanja na početak Kolubarske bitke. Centralni program obeležavanja održan je toga dana u požarevačkoj kasarni „General Pavle Jurišić Šturm”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter