Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 10 година Центра за обуку копнене војске у Пожаревцу

У Великој Сали Центра за културу одржана је Свечана академија поводом обележавања 10 година Центра за обуку Копнене војске у Пожаревцу.

img_20161115_192008

Подсетимо, Центар за обуку Копнене војске формиран је 1. децембра 2006. године преформирањем 565. наставног центра Копнене војске.  Обележавање јубилеја траје данима уназад пригодним културним и спортским програмима која имају за циљ да још више приближе овај центар са цивилним становништвом.

На академији је све присутне најпре поздравио комадант Центра за обуку Копнене војске у Пожаревцу, пуковник Драган Месаровић, који је истакао добру сарадњу коју град има са војском у Пожаревцу. У наставку програма додељене су и специјалне плакете појединцима и установама.

img_20161115_192023_1

Плакете су добили бивши комаданти Центра, Винко Марковски, Миливоје Пајовић, Душко Шљиванчанин, као и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић и градоначелник града Пожаревца домаћина, Бане Спасовић.

Добитници захвалница су јеромонах Симеон, игуман манастира Рукумија, Историјски архив Пожаревац, ЈП Топлификација, ЕД Електроморава Пожаревац, ЕПС огранак ТЕ-КО Костолац, ПД Аутотранспорт, Д.О.О Јонимпекс Смедерево, ПП Евротрговина Шапине, као и радник протокола Градске управе, Предраг Перенчевић. Културно уметнички програм чинили су уметници из Пожаревца као и Уметнички ансамбл МО “Станислав Бинички”.

vojska-3

Иначе, званично Дан јединице обележава се данас 16. новембра, у знак сећања на почетак Колубарске битке. Централни програм обележавања одржан је тога дана у пожаревачкој касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм”.

Подели са другима: Facebook Twitter