Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 150 година Пољопривредне школе

Свечаном академијом у Центру за културу обележено је 150 година од оснивања ове образовне установе.

Директор Пољопривредне школе – Слободан Стојићевић

На самом почетку просутне је поздравио директор школе Слободан Стојићевић који је истакао да су резултати школе видљиви и да су захваљујући локалној самоуправи и Влади Републике Србије константна улагања у ову школу. Он је овом приликом подсетио и на одличне резултате које су остварили ученици на разним такмичењима.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да је мало градова који се могу похвалити установом која има историјат попут пожаревачке пољопривредне школе:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Иако прилике често нису ишле на руку развоја просветних установа успели сте да се одржите и сачувате висок стандард и ниво у образовању. Данас, у времену великих изазова, Србија успева да очува своје приоритете а међу њима просвета заузима једно од најзначајнијих места. Доказ томе су и велика улагања у све образовне установе на територији Града Пожаревца, а једна од њих је и ваша школа. Висок реноме који сте годинама стицали, допринео је да за упис у нашу Пољопривредну школу влада велико интересовање у читавом Браничевском округу, али и ван њега. Зато је Град уступио земљиште а Влада Србије и наши европски партнери су новчано помогли реконструкцију и доградњу објекта за интернатски смештај по највишим стандардима. Због тога, али и због још милион разлога осликаних у резултатима које сте постизали последњих 150 година можемо рећи, потпуно објективни, да имамо једну од најбољих пољопривредних школа у читавој Србији.“

Зоран Костић – саветник министра за просвету

Зоран Костић саветник министра за просвету је рекао да је Пољопривредна школа на правом путу европских стандарда.

Овом приликом су уручене и плакете и захвалнице а Град Пожаревац је добио Златну плакету.