Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeleženo 180 godina lokalne uprave i samouprave u Požarevcu

Povodom proslavljanja 180 godina od osnivanja lokalne uprave i samouprave u Požarevcu u Svečanim salonima gradskog zdanja upriličen je prijem za brojne zvanice. Između ostalih gostiju svečanosti je prisustvovao i državni sekretar u Ministartvu državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Prisutnima se prvo obratio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović koji se zahvalio svim zaposlenima na požrtvovanom radu:

Bane Spasović

„Jedan ovako složen sistem uprave kakav zahteva Grad Požarevac, iziskuje mnogo napora i umeća kako bi svaki dan protekao bez problema. Svaki dan je novi, veliki izazov kome treba odgovoriti i u kome treba rešavati svakodnevne ali misliti i o dugoročnim problemima.Od Miloša Obrenovića i njegovog ustrojstva Požarevca kao mesta sa svim elementima grada, pa do današnjih dana, posao Gradske uprave bivao je sve obimniji i kompleksniji. Zaposleni u administraciji morali su i moraju da prate sve izmene zakona i propisa, budu u toku sa novim načinima funkcionisanja lokalne samouprave što uključuje i njenu modernizaciju i digitalizaciju. Sve to dovodi do poboljšanja kvaliteta usluga koje pružamo građanima, ali i adekvatan odgovor na zahtevno funkcionisanje javnih preduzeća i ustanova.“

Aleksandar Simonović načelnik Gradske uprave rekao je da posao koji obavljalju radnici gradske uprave jedan je od onih koji se podrazmeva kada sve funkcionše tečno i bez problema, ali je pod velikom lupom javnosti u trenucima kada dođe do nekog zastoja:

Aleksandar Simonović

“Zadatak koji je stavljen pred Gradsku upravu i njene zaposlene jeste veliki izazov. Na prvom mestu zato što svi zajedno služimo jednom kroz istoriju značajnom gradu kakav je Požarevac. Sa druge strane, poslednjih godina, naš grad krenuo je da se razvija ubrzanim koracima a cipele koje su pravile i prave te korake su zapravo svi zaposleni u Gradskoj upravi. Sprovođenje ideja, projekata, konkursa, izdavanje dozvola, briga o javnim preduzećima, ustanovama ali i građanima je posao koji ne može da se sprovede bez Gradske uprave, odnosno ljudi zaposlenih u njoj. Kada građani vide neki novi trg, saobraćajnicu, novi proizvodni pogon ili uspešnu manifestaciju, trebaju znati da je u njihovu realizaciju uključen rad svakog zaposlenog u Gradskoj upravi pojedinačno. Građani, naši poslodavci, sa pravom reaguju i kritikuju kada dođe do propusta i to jeste prirodno. Ipak, iskoristio bih ovu priliku da istaknem mnogo onih situacija kada zaposleni Gradske uprave, obavljajući svoj posao profesionalno, sprečavaju probleme, u hodu ih otklanjaju i time svakodnevno daju doprinos gradu koji često ostaje skriven od očiju javnosti.”

Bojan Stević

Prisutne je pozdravio i Bojan Stević, državni sekreter u Ministarstvu državne i lokalne samouprave. Stević je čestitao dan svim građanima Požarevca i istakao da je Požarevac jedan od retkih mesta u Srbiji koji mogu da se pohvale sa ovakim datumam i tradicijom. On je još istakao da je Požarevac veoma bitna lokalna samouprava u Srbiji.

U kulturno umetničkom programu nastupio je hor “Barili”.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter