Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 180 година локалне управе и самоуправе у Пожаревцу

Поводом прослављања 180 година од оснивања локалне управе и самоуправе у Пожаревцу у Свечаним салонима градског здања уприличен је пријем за бројне званице. Између осталих гостију свечаности је присуствовао и државни секретар у Министартву државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић.

Присутнима се прво обратио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који се захвалио свим запосленима на пожртвованом раду:

Бане Спасовић

„Један овако сложен систем управе какав захтева Град Пожаревац, изискује много напора и умећа како би сваки дан протекао без проблема. Сваки дан је нови, велики изазов коме треба одговорити и у коме треба решавати свакодневне али мислити и о дугорочним проблемима.Од Милоша Обреновића и његовог устројства Пожаревца као места са свим елементима града, па до данашњих дана, посао Градске управе бивао је све обимнији и комплекснији. Запослени у администрацији морали су и морају да прате све измене закона и прописа, буду у току са новим начинима функционисања локалне самоуправе што укључује и њену модернизацију и дигитализацију. Све то доводи до побољшања квалитета услуга које пружамо грађанима, али и адекватан одговор на захтевно функционисање јавних предузећа и установа.“

Александар Симоновић начелник Градске управе рекао је да посао који обављаљу радници градске управе један је од оних који се подразмева када све функционше течно и без проблема, али је под великом лупом јавности у тренуцима када дође до неког застоја:

Александар Симоновић

“Задатак који је стављен пред Градску управу и њене запослене јесте велики изазов. На првом месту зато што сви заједно служимо једном кроз историју значајном граду какав је Пожаревац. Са друге стране, последњих година, наш град кренуо је да се развија убрзаним корацима а ципеле које су правиле и праве те кораке су заправо сви запослени у Градској управи. Спровођење идеја, пројеката, конкурса, издавање дозвола, брига о јавним предузећима, установама али и грађанима је посао који не може да се спроведе без Градске управе, односно људи запослених у њој. Када грађани виде неки нови трг, саобраћајницу, нови производни погон или успешну манифестацију, требају знати да је у њихову реализацију укључен рад сваког запосленог у Градској управи појединачно. Грађани, наши послодавци, са правом реагују и критикују када дође до пропуста и то јесте природно. Ипак, искористио бих ову прилику да истакнем много оних ситуација када запослени Градске управе, обављајући свој посао професионално, спречавају проблеме, у ходу их отклањају и тиме свакодневно дају допринос граду који често остаје скривен од очију јавности.”

Бојан Стевић

Присутне је поздравио и Бојан Стевић, државни секретер у Министарству државне и локалне самоуправе. Стевић је честитао дан свим грађанима Пожаревца и истакао да је Пожаревац један од ретких места у Србији који могу да се похвале са оваким датумам и традицијом. Он је још истакао да је Пожаревац веома битна локална самоуправа у Србији.

У културно уметничком програму наступио је хор “Барили”.

Подели са другима: Facebook Twitter