Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 29 година постојања Удружења војних пензионера Града Пожаревца

Свечаном академијом у Центру за културу обележено је 29 година постојања Удружења војних пензионера Града Пожаревца.

мр Драгутин Страхињић

Након културно уметничког програма присутнима  се обратио председник удружења, мр Драгутин Страхињић који је поднео извештај о раду ове организације.

Присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који се захвалио војним пензионерима на годинама које су провели у служби нашој војсци и читавој Србији:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Узевши у обзир да управо ту службу краси сјајна организација и челична дисциплина, не чуди да Удружење војних пензионера Града Пожаревца успешно функционише већ 29 година. Као што знате, наш град и грађани увек су имали изузетно пријатељски однос према нашој војсци. Верујем да је то један од главних разлога што су неки од вас одлучили да проведу пензионерске дане у Пожаревцу, иако су родом из неких других градова. Имајући то у виду, ова и све раније локалне самоуправе трудиле су се и трудиће се да још више очврсну везе Града и наше војске. На то нас обавезује и историја, нарочито онај њен део у коме је записано да је у Пожаревцу основана српска Гарда, сада већ далеке 1830. године. Када је у питању ово удружење чију годишњицу данас славимо, упознат сам да вас краси масовност као један од показатеља доброг рада руководства. Драго ми је да водите борбу за још бољи и значајнији статус војних пензионера и ратних ветерана, и желим да вам поручим да ћете на том путу увек имати подршку Града Пожаревца и свих грађана. Желим вам да своје пензионерске дане испуните успесима на том пољу, али и дружењима са вашим колегама. Лепе дане трећег доба заслужили сте тиме што сте своје каријере посветили очувању безбедности свих нас и зато вам још једном захваљујем.“

Овом приликом су уручене захвалнице заслужним појединцима и организацијама међу којима је градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и комадант пожаревачког гарнизона пуковник Душко Јовић, који се захвалио у име награђених.

Подели са другима: Facebook Twitter