Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeleženo 30 godina postojanja Politehničke škole

Politehnička škola Požarevac obeležila tri decenije postojanja, a istovremeno i 90 godina od podizanja zgrade Doma trgovačke omladine u kojoj se škola nalazi.

U velikoj sali Centra za kulturu održana je promocija monografije „Trideset godina Politehničke škole u Požarevcu“.

Ovom prilikom Gradu Požarevcu je uručeno priznanje povodom 30 godina postojanja škole.

Prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca saša Pavlović koji je najavio da će u ovoj obrazovnoj ustanovi uskoro biti započeta rekonstrukcija sale nekadašnjeg bioskopa “Kultura“, koja kasni zbog epidemije virusa korona, ova investicija treba da iznosi preko 18 miliona dinara:

“ U Srbiji, pa i u našem gradu, ima obrazovnih ustanova koje su daleko starije od vas, ali malo njih se može pohvaliti tako brzim i snažnim napretkom. Na svim poljima. Kada je u pitanju unapređenje infrastrukture i osavremenjivanje nastavnih sredstava ove škole, drago mi je da se podsetim spiska starog svega 5 godina. Od tada do danas zamenjena je podloga u sali za fizičko, urađena kompletna hidrantna mreža a nabavljene su i nove klupe i stolice za sve kabinete. 2018. godine kupljen je automobil za obuku učenika a naredne godine potpuno je opremljen kabinet za informatiku i računarstvo. Uveren sam da bi danas govorili i o datumu otvaranja i sale nekadašnjeg bioskopa “Kultura“ koja se nalazi pod krovom vaše škole, ali taj, kao i mnoge druge planove uspela je da odloži ova situacija sa pandemijom kovid 19. Naglašavam odloži, a ne prekine, tako da sam siguran da ćemo već naredne godine ponovo otvoriti vrata ove sale, ne samo za učenike i profesore Politehničke škole, već i za sve ostale građane koji će time dobiti još jedan reprezentativan kulturni prostor sa dugom i sjajnom tradicijom. Predviđeno je da sala bude opremljena prema najsavremenijim standardima, a njen kapacitet će biti nešto manje od 300 sedišta. Sve ove investicije vi ste zaslužili i opravdali predanim radom i rezultatima koji gradu i građanima služe na ponos. Podsetiću da se korišćenje elektronskog dnevnika u Srbiji sprovelo zahvaljujući vama i još nekolicini škola koje su učestvovale u tom pilot projektu. Zahvaljujući vašim zapažanjima u radu tog sistema, danas je on svakodnevnica u našoj prosveti i kao takav dokaz da su informacione tehnologije oblast u kojoj grabimo krupnim koracima ka najrazvijenijim zemljama. Imao bih još mnogo pohvala i sugestija da vam uputim ali ostavićemo to za naše buduće radne sastanke kojima se radujem, jer znam da ćemo na njima, zajedno, izgraditi sjajnu budućnost za vaše đake.“

Direktor politehničke škole Darko Radovanović je ovom prilikom rekao da politehnička škola danas ima 17 odeljenja i blizu 500 učenika i više od 60 zaposlenih:

„Svoju obrazovno vaspitnu misiju naša škola je započela 5. oktobra 1990. godine i za ovih 30 godina postojanja škola je dala veliki doprinos u oblasti obrazovanja i kulture, ne samo u okviru lokalne zajednice već i na nivou Republike Srbije, a od ove godine posle realizovane saradnje sa Kadikoj Gostepe srednjom stručnom školom iz Istanbula, ime škole je postalo prepoznatljivo i u međunarodnim okvirima“.

Na današnjoj svečanosti  uručena su i priznanja svima koji su dali svoj doprinos u razvoju rada škole kao i jubilarne nagrade zaposlenima.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter
 

Dodaj komentar

*