Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 32 године Политехничке школе Пожаревац

Свечаном академијом у Сали Политехничке школе обележено је 32 године постојања и рада ове образовне установе.

Дарко Радовановић – Директор Политехничке школе Пожаревац

Након интонирања химне госте је поздравио директор ове образовне установе Дарко Радовановић који је истакао да су резултати ове школе и њених ученика и наставника знак да су на добром путу. Он је још додао да је попуњеност у току уписа у првом кругу 97 одсто.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да су многобројне институције биле добри домаћини ове зграде, која је након изградње била стожер друштвеног живота Пожаревца, и једна од најлепших зграда у њему:

Градоначелник Града Пожаревца – Саша Павловић

„Не сумњајући у њихов допринос очувању овог бисера архитектуре, ипак морам да нагласим значај који је дала Политехничка школа. Обнова свечане сале након вишедеценијског пропадања, знак је домаћинског понашања руководства, као и професора и ученика Политехничке школе. Где је домаћинско опхођење, ту је и уређен систем који неминовно доводи до резултата, а ваши из области образовања и његовог унапређења су за понос свих грађана. Изузетна достигнућа на пољу просвете често су била везана и са иновацијама које сте уводили и којима сте крчили пут унапређења и развоја и осталим образовним институцијама. Подсетићу да се коришћење електронског дневника у Србији спровело захваљујући вама и још неколицини школа које су учествовале у том пилот пројекту. Осећајући одговорност и обавезу да вас, као и остале школе са наше територије, на том путу подржавамо, улагали смо и улагаћемо и у будућности у инфраструктуру школе. У прошлости смо помогли замену подлоге у сали за физичко, обнови хидрантне мреже као и школског намештаја, средстава за обуку ученика саобраћајног смера, кабинета за информатику и на крају да још једном поновимо обнову Свечане сале у којој се тренутно налазимо.“

Затим је директор школе Дарко Радовановић уручио захвалнице заслужним организацијама и појединциме међу којима су Град Пожаревац и градоначелник Саша Павловић.