Početak » Aktuelno » Zdravstvo
 

Obeleženo 50 godina rada Doma zdravlja Požarevac

Svečanom akademijom u požarevačkom gradskom zdanju obeležen je jubilej 50 godina postojanja i rada Doma zdravlja Požarevac.

Prijemu su pored radnika Doma zdravlja prisustvovali, vladika Braničevske eparhije dr Ignjatije, gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima, predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić, direktori JP i ustanova republičkog i lokalnog karaktera.

dr Snežana Stojković

Prisutne je pozdravila dr Snežana Stojković, direktorka Doma zdravlja Požarevac, koja je istakla da se danas obeležava pedeset godina rada Doma zdravlja, ali i devedeset godina primarne zdravstvene zaštite u gradu.
Kao i da je iza njih decenije rada u teškim uslovima, decenije razvoja primarne zdravstvene zaštite, sticanja poverenja između pacijenata i lekara, kao i da je odgovornost zaposlenih ove zdravstvene ustanove koja u svakom trenutku u potpunosti pruža zdravstvenu zaštitu za preko 80.000 stanovnika sa teritorije Požarevca i Kostolca, velika.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom čestitao zaposlenima na ovom velikom i značajnom jubileju:

Bane Spasović

“Ta činjenica, da je upravo meni pripala čast da vam se tim povodom obratim i pozdravim vas, još jedan je od mnogih razloga koji me čine naročito ponosnim što sam gradonačelnik ovog grada. Ovaj grad, kao i svaki drugi na svetu, čine posebnim i značajnim upravo njegovi građani. Ostavimo za trenutak objekte i događaje po strani i podsetimo se, naročito danas, da te objekte i događaje u gradski duh i njegovu istoriju objedinjuju samo i isključivo ljudi koji tu žive. Zašto da se te činjenice podsetimo baš danas, na dan jubileja Doma zdravlja Požarevac? Zato, što te ljude pokreće i održava dobro zdralje koje je u domenu vašeg delovanja i brige. U izreku da zdrav čovek ima milion želja, a bolestan samo jednu – da ozdravi, mnogi poveruju tek kada se suoče sa nekom bolešću. Zato je vaša misija posebna.” – zaključio je Spasović i dodao je da će zgrada uskoro biti u novom ruhu.

Nakon prijema i obraćanja, direktorka Doma zdravlja je podelila zahvalnice institucijama koje su pružale podršku ovoj ustanovi u prethodnih pedeset godina. Među nagrađenima je i Grad Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter