Почетак » Актуелно » О Граду
 

Обележено 60 година Центра за социјални рад Пожаревац

Свечаном академијом у Центру за културу обележено је 60 година постојања и рада центра за социјални рад Пожаревац. Татјана Рајић, директорка Центра за социјални рад Пожаревац рекла је овом приликом да је број породица са којима раде запослени у овој установи од 350 до 400, што је далеко више од 10 пута у односу на колеге у Европи и Америци. Са друге стране наш систем је показао далеко боље резултате у ванредној ситуацији узрокованој епидемијом коронавируса, што говори о професионализму и посвећености запослених у Центру за социјални рад. Ова установа је била и остаће ту за грађане, али пре свега за остваривање права у око 198 различитих врста поступака за просечно 8.000 корисника годишње, са бројем запослених од 23 који су носиоци активности.

Председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић је овом приликом истакао да је Пожаревац једна од локалних самоуправа у Србији која издваја највише средстава за Центар за социјални рад и најавио је да ће ускоро запослени у овој установи прећи у други објекат који је град купио а налази се у центру Пожаревца и где ће несметано моћи да обављају своје активности: „Запослени у Центру за социјални рад су целокупне каријере, каи и велики део својих живота посветили помагању другим људима. Богат и бурни историјат ове установе започет 1962. Године, доказао је небројено пута да је овај божански позив увек леп, али често није лак. Ту не мислим само на свакодневне сусрете са тешким људским судбинама, већ и на организационе проблеме установе која никада неће и не може бити профитабилна. Зато сам уверен да говорим у име свих представника локалне самоуправе, како садашњих тако и некадашњих, када кажем да је наш врхунски приоритет да омогућимо несметано функционисање Центра за социјални рад. Када помињемо да је наша мисија брига за грађане, има ли већег императива од онога да ту бригу посебно усмеримо на оне којима је најпотребнија. Поред свих сегмената рада који обављате, увек посебно апострофирам вашу бригу за очување и помоћ породици. Када узмемо у обзир да је она по свим параметрима основна ћелија друштва, долазимо до закључка и да је сва тековина цивилизације практично у вашим рукама. Зато имам, као представник локалне самоуправе Пожаревца, али и као грађанин, велику радост и задовољство што ова филантропска идеја којом се руководите, у нашем граду траје већ шест деценија. Желим вам свима што више лепих а што мање тешких тренутака и у новом простору који је град Пожаревац обезбедио за вас.“

На академији су се још обратили Живорад Гајић, помоћник директора Републичког завода за социјалну заштиту и председник управног одбора Удружења стручних радника социјалне заштите Републике Србије и Сандра Перић, директорка Коморе социјалне заштите. Овом приликом је приказан филм 60 година постојања Центра за социјални рад уручене су захвалнице и признања. У културно-уметничком програму наступила је Музичка школа и корисници услуга Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter