Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Obeleženo 75 godina Medicinske škole

Svečanom akademijom u Centru za kulturu obeleženo je 75 godina od osnivanja Medicinske škole u Požarevcu.

Direktorka Medicinske škole – Tina Kaplarević

Direktorka škole Tina Kaplarević se ovom prilikom zahvalila svima koji su pomagali ovu obrazovnu ustanovu u njenom radu i razvoju. Ona je podsetila da učenici koji završe ovu školu brzo nađu posao i da je jedna od najpoželjnijih škola za upis. Direktorka Kaplarević je rekla da svi zaposleni u medicinskoj školi nastoje svakodnevno da učeniku pruže kvalitetna i funkcionalna znanja, veštine i životne stavove, podstičući ih istovremeno na svestran razvoj ličnosti i takmičarski duh uz saradnju i međusobno uvažavanje.

Ispred lokalne samouprave prisutnima se obratio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je istakao da se tokom 75 godina postojanja nije menjao visok standard u obrazovanju i posvećen rad nastavnika sa učenicima:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

“Svi ti medicinski radnici, lekari, medicinski tehničari, farmaceuti imaju da zahvale upravo ovoj školi za prve korake u ovom humanom pozivu. Nakon što, posle osmogodišnjeg obrazovanja, deca odaberu put lečenja ljudi, prva stanica im je upravo srednja medicinska škola. Zato je vaša uloga na tom putu, rekao bih, od presudnog značaja. Upravo ovde se ovi mladi humanitarci prvi put upoznaju sa težinom ovog poziva i odlučuju da li su za njega kadri. Ukoliko se tada, na tom početnom stepeniku, ne susretnu sa inspirativnim predavačima, mogli bi suočeni sa izazovima koji su pred njima, da odustanu. To je razlog što smatram da je odlučujući korak na putu ka sjajnom hirurgu, vrhunskom internisti, laborantu, farmaceutu ili posvećenoj medicinskoj sestri upravo ustanova čiji danas jubilej proslavljamo.“

Među nagrađenim ustanovama i pojedncima našao se i Grad Požarevac, a uručene su zahvalnice profesorima, učenicima i penzionerima.

U kulturno umetničkom programu nastupili su učenici Medicinske škole.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter