Почетак » Актуелно
 

Обиласци радова у Градској општини Костолац

Данас је градоначелник Бане Спасовић наставио обиласке радова на територији Града Пожаревца, и то у Градској општини Костолац, у коју су ове године усмерена средства из градског буџета за инвестиције у висини од око 60 милиона динара.

Спасовић је најпре у друштву председника Градске Општине Костолац Ивана Савића и својих сарадника обишао радове који су започети у претходној години у улици Капетана Тодића и дела Кобалове од преко 1,2 километра за шта је опредељено 10.900.000 динара.

Током обиласка је речено да су у Кленовнику недавно урађене две улице вредности 8 милиона а у Острову улица Васе Пелагића за коју је утрошено 4.000.000.

– У наредном периоду, тачније 20. августа завршиће се улица Моше Пијаде у Петки а у истом месту и Лоле Рибара до 25. августа. Вредност тих радова је нешто мање од 4,5 милиона динара. – навео је градоначелник Бане Спасовић.

Када је реч о самом Костолцу, поред капиталне инвестиције у Основној школи Јован Цвијић коју реализује Канцеларија за јавна улагања Владе Србије истакнути су и радови на уређењу јавне површине између поменуте школе и стадиона од 28 милиона а почели су и радови у улици Боже Димитријевића од семафора до Хале у висини од 9.400.000 динара.

Инвестиција која ће, када се буде у коначном обиму привела крају донети вишеструку корист за проблеме које има околно становништво, али и екологија овога краја, свакако су и санациони радови на заштитним и регулационим објектима водотока другог реда Стара Млава и у зони угрожених подручја Бубушинац, Маљуревац и Брадарац. У питању је линијски објекат дужине од око 3,5 километара.

– Захваљујући помоћи Града Пожаревца који је имао слуха за овај проблем и њиховим великим ангажовањем овај пројекат је поново покренут. Рок је 90 радних дана а ми смо тренутно на 50 посто изведених радова. Показали су се већ први ефекти претходне две фазе, заједно са овом трећом а то је да смо у зони ових насеља оборили ниво подземних вода за неких 2,5 метра. – казао је Вук Марковић, испред Водопривреде Пожаревац одговорни извођач овог градилишта.

Поред поменутих ефекта овог пројекта, градоначелник Спасовић истакао је и одбрану од могућих поплава, јер су мештанима овог краја још увек у свежем сећању катастрофалне последице поплава из 2014. године.

– Желео бих још да нагласим да је ово инвестиција коју финансира искључиво Град Пожаревац, јер се у јавности могло чути да је неко други носилац овог пројекта. Са овом фазом, укупна инвестиција износи близу 96 милиона динара. Оно што је важно да нагласим је да ћемо у наредном периоду радити на одржавању овог система и већ смо ове године одвојили средства за завршене радове, што ће бити пракса и наредних година. Више не сме да се деси да две или три деценије нико не одржава канал. – изричит је био градоначелник Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter