Početak » Aktuelno
 

Obilasci radova u Gradskoj opštini Kostolac

Danas je gradonačelnik Bane Spasović nastavio obilaske radova na teritoriji Grada Požarevca, i to u Gradskoj opštini Kostolac, u koju su ove godine usmerena sredstva iz gradskog budžeta za investicije u visini od oko 60 miliona dinara.

Spasović je najpre u društvu predsednika Gradske Opštine Kostolac Ivana Savića i svojih saradnika obišao radove koji su započeti u prethodnoj godini u ulici Kapetana Todića i dela Kobalove od preko 1,2 kilometra za šta je opredeljeno 10.900.000 dinara.

Tokom obilaska je rečeno da su u Klenovniku nedavno urađene dve ulice vrednosti 8 miliona a u Ostrovu ulica Vase Pelagića za koju je utrošeno 4.000.000.

– U narednom periodu, tačnije 20. avgusta završiće se ulica Moše Pijade u Petki a u istom mestu i Lole Ribara do 25. avgusta. Vrednost tih radova je nešto manje od 4,5 miliona dinara. – naveo je gradonačelnik Bane Spasović.

Kada je reč o samom Kostolcu, pored kapitalne investicije u Osnovnoj školi Jovan Cvijić koju realizuje Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije istaknuti su i radovi na uređenju javne površine između pomenute škole i stadiona od 28 miliona a počeli su i radovi u ulici Bože Dimitrijevića od semafora do Hale u visini od 9.400.000 dinara.

Investicija koja će, kada se bude u konačnom obimu privela kraju doneti višestruku korist za probleme koje ima okolno stanovništvo, ali i ekologija ovoga kraja, svakako su i sanacioni radovi na zaštitnim i regulacionim objektima vodotoka drugog reda Stara Mlava i u zoni ugroženih područja Bubušinac, Maljurevac i Bradarac. U pitanju je linijski objekat dužine od oko 3,5 kilometara.

– Zahvaljujući pomoći Grada Požarevca koji je imao sluha za ovaj problem i njihovim velikim angažovanjem ovaj projekat je ponovo pokrenut. Rok je 90 radnih dana a mi smo trenutno na 50 posto izvedenih radova. Pokazali su se već prvi efekti prethodne dve faze, zajedno sa ovom trećom a to je da smo u zoni ovih naselja oborili nivo podzemnih voda za nekih 2,5 metra. – kazao je Vuk Marković, ispred Vodoprivrede Požarevac odgovorni izvođač ovog gradilišta.

Pored pomenutih efekta ovog projekta, gradonačelnik Spasović istakao je i odbranu od mogućih poplava, jer su meštanima ovog kraja još uvek u svežem sećanju katastrofalne posledice poplava iz 2014. godine.

– Želeo bih još da naglasim da je ovo investicija koju finansira isključivo Grad Požarevac, jer se u javnosti moglo čuti da je neko drugi nosilac ovog projekta. Sa ovom fazom, ukupna investicija iznosi blizu 96 miliona dinara. Ono što je važno da naglasim je da ćemo u narednom periodu raditi na održavanju ovog sistema i već smo ove godine odvojili sredstva za završene radove, što će biti praksa i narednih godina. Više ne sme da se desi da dve ili tri decenije niko ne održava kanal. – izričit je bio gradonačelnik Spasović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter