Početak » Aktuelno
 

Obraćanje gradonačelnika Grada Požarevca Baneta Spasovića povodom najave dela opozicije da će preuzeti republičke institucije

Povodom najavljenog upada dela opozicije u institucije države i pokušaja nasilnog preuzimanja vlasti u Srbiji, mi, nosioci lokalne vlasti u Požarevcu, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave iz naših redova poručujemo da je došlo vreme da se prekine sa terorom i haosom koji se najavljuje od strane takozvanog Saveza za Srbiju. Državne institucije će braniti svi nosioci vlasti u gradu, dok god za tim ima potrebe, rekao je gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović. 

Zatim je dodao: „Mi smo ovde došli da poručimo srpskoj i požarevačkoj javnosti da želimo da prestane ovaj teror i haos na ulicama Srbije a pre svega prestonice. Ovo je nezapamćeni teror manjine nad većinom nezabeležen u modernoj istoriji politike. Ovakvo nešto se ne dešava ni na jednoj ulici ili prestonici sveta što se dešava u Srbiji. Mi želimo da pošaljemo jasnu poruku da građani Srbije ne žele haos na ulicama, nered ili izazivanje sukoba, svi znamo čemu to vodi imali smo takva iskustva u prošlosti, želimo da sačuvamo ustavni poredak i mir u zemlji. Branićemo institucije i izbornu volju građana. Podsetiću vas šta se dešavalo od demonstracija, rušenja ulica, trgova, upadanje u RTS, pretnje i prebijanje novinara, sve se to dešavalo od dela opozicije tačnije predstavnika takozvanog Saveza za Srbiju. Izbori se ne dobijaju na ulicama već kroz demokratske procese. Ovo je jasna poruka građana Srbije i lokalne vlasti Požarevca da će braniti institucije i volju građana,“ rekao je na kraju konferencije Spasović.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter