Почетак » Актуелно
 

Обраћање градоначелника Града Пожаревца Банета Спасовића поводом најаве дела опозицијe да ће преузети републичке институције

Поводом најављеног упада дела опозиције у институције државе и покушаја насилног преузимања власти у Србији, ми, носиоци локалне власти у Пожаревцу, заједно са представницима локалне самоуправе из наших редова поручујемо да је дошло време да се прекине са терором и хаосом који се најављује од стране такозваног Савеза за Србију. Државне институције ће бранити сви носиоци власти у граду, док год за тим има потребе, рекао је градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић. 

Затим је додао: „Ми смо овде дошли да поручимо српској и пожаревачкој јавности да желимо да престане овај терор и хаос на улицама Србије а пре свега престонице. Ово је незапамћени терор мањине над већином незабележен у модерној историји политике. Овакво нешто се не дешава ни на једној улици или престоници света што се дешава у Србији. Ми желимо да пошаљемо јасну поруку да грађани Србије не желе хаос на улицама, неред или изазивање сукоба, сви знамо чему то води имали смо таква искуства у прошлости, желимо да сачувамо уставни поредак и мир у земљи. Бранићемо институције и изборну вољу грађана. Подсетићу вас шта се дешавало од демонстрација, рушења улица, тргова, упадање у РТС, претње и пребијање новинара, све се то дешавало од дела опозиције тачније представника такозваног Савеза за Србију. Избори се не добијају на улицама већ кроз демократске процесе. Ово је јасна порука грађана Србије и локалне власти Пожаревца да ће бранити институције и вољу грађана,“ рекао је на крају конференције Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter