Почетак » Актуелно » Култура
 

Од 4. до 9. априла 25. Глумачке свечаности Миливоје Живановић уколико не буду одложене због актуелне ситуације око корона вируса

У пожаревачком Центру за културу одржана је конференција за медије на којој је представљен програм јубиларних 25. Глумачких свечаности Миливоје Живановић.

Ове године термин одржавања свечаности је под знаком питања због актуелне ситуације изазване корона вирусом. Одлуком Владе Републике Србије све манифестације на затвореном се одлажу до 1. априла. Организатори Миливојевих дана кажу да ће поступити у складу са даљим одредбама владе тако да се за сада не зна тачан термин одржавања свечаности, али да је све спремно за њих.

Градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је овом приликом рекао да је здравље људи на првом месту и оценио је да је програм изузетно квалитетан. Спасовић је још додао да ће се представити монографија „25 година Глумачких свечаности Миливоје Живановић“, само у присуству медија, а биће приказан и документарни филм истог назива путем медија, како би се симболично обележиле ове свечаности. Најавио је и полагање венаца на гроб Миливоја Живановића у Београду за 2. април.

Селектор глумачких свечаности Миливоје Млађеновић је представио програм, биће приказане четири представе, Сумрак Богова, у извођењу Београдског драмског позоришта, Семпер идем, Народног позоришта из Сомбора, Лоренцачо, Југословенског драмског позоришта, Смедерево 1941. Српског народног позоришта из Новог Сада и представа Нечиста крв, Народног позоришта из Београда. У част награђених наступиће Атеље 212 са представом Арт.
У пратећем програму фестивала биће приказани филмови у којима је играо Миливоје Живановић, а то су: „Циганка“, „Црвени цвет“, „Крвави пут“, „Осма врата“ и „Погон Б“, потом дечије представе: „Кирија“, „Стилске вежбе“, „Принцеза на зрну грашка“, „Куварске чаролије“ и „Миш маус, кућа хаус илити мачак у чизмама“.