Početak » Aktuelno » Kultura
 

Od 4. do 9. aprila 25. Glumačke svečanosti Milivoje Živanović ukoliko ne budu odložene zbog aktuelne situacije oko korona virusa

U požarevačkom Centru za kulturu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen program jubilarnih 25. Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović.

Ove godine termin održavanja svečanosti je pod znakom pitanja zbog aktuelne situacije izazvane korona virusom. Odlukom Vlade Republike Srbije sve manifestacije na zatvorenom se odlažu do 1. aprila. Organizatori Milivojevih dana kažu da će postupiti u skladu sa daljim odredbama vlade tako da se za sada ne zna tačan termin održavanja svečanosti, ali da je sve spremno za njih.

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović je ovom prilikom rekao da je zdravlje ljudi na prvom mestu i ocenio je da je program izuzetno kvalitetan. Spasović je još dodao da će se predstaviti monografija „25 godina Glumačkih svečanosti Milivoje Živanović“, samo u prisustvu medija, a biće prikazan i dokumentarni film istog naziva putem medija, kako bi se simbolično obeležile ove svečanosti. Najavio je i polaganje venaca na grob Milivoja Živanovića u Beogradu za 2. april.

Selektor glumačkih svečanosti Milivoje Mlađenović je predstavio program, biće prikazane četiri predstave, Sumrak Bogova, u izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta, Semper idem, Narodnog pozorišta iz Sombora, Lorencačo, Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Smederevo 1941. Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i predstava Nečista krv, Narodnog pozorišta iz Beograda. U čast nagrađenih nastupiće Atelje 212 sa predstavom Art.
U pratećem programu festivala biće prikazani filmovi u kojima je igrao Milivoje Živanović, a to su: „Ciganka“, „Crveni cvet“, „Krvavi put“, „Osma vrata“ i „Pogon B“, potom dečije predstave: „Kirija“, „Stilske vežbe“, „Princeza na zrnu graška“, „Kuvarske čarolije“ i „Miš maus, kuća haus iliti mačak u čizmama“.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter