Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одлука о додели награда за 15. октобар

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ОДЛУКЕ О НАГРАДАМА – 15.10:

 ПОВЕЉЕ О НАГРАДАМА:

  1. Јорговановић Небојши, директору здравствене установе Апотека Пожаревац у Пожаревцу:

            Небојша Јорговановић је дугогодишњи директор ове Установе, под чијим руковођењем је она постала најбоља у Србија међу државним апотекама. У последњих 15 година су реновиране све апотеке, а истовремено отворен и велики број нових. 2010. године Апотека је добила националну награду за квалитет и пословну изврсност „Оскар квалитета“, као и награду Министарства здравља за најбољу установу исте године. Своју успешну мисију ова Установа наставља и даље.

  1. Милојковић Ненаду, спортисти из Пожаревца:

           Рођен је 1993. године. Средином 2014. године почиње да волонтира у Београдском атлетском клубу особа са инвалидитетом „Погледи“, као и у Параатлетској репрезентацији Србије. 2015. године на Универзитету у Нишу стиче звање „Оперативни тренер атлетике“, што успешно завршава. Бројни су његови успеси као спортисте и тренера на различитим такмичењима у земљи и иностранству.

  1. Рајковић Илији, професору Школе за основно и средње музичко образовање „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу:

           Рођен је 1976. године, где завршава основну школу и средњу музичку школу. Дипломирао је на одсеку за општу музичку педагогију на Факултету музичке уметности  у Београду. Поред двадесетогодишњег успешног педагошког рада, изузетно је активан у свим сферама културног живота Града као извођач, композитор и аранжер са бројним делима. Поред уметничке музике, бави се и примењеном музиком, као и многим другим аспектима музичког стваралаштва. Добитник је бројних признања.

     4Тасић Каталин, директору Установе Градски женски хор „Барили“ у Пожаревцу:

            Рођена је 1959. године, дипломирала је и магистрирала на Факултету музичке уметности у Београду. Каталин Тасић веома успешно већ 25 година успешно води значајну Установу Градски женски хор „Барили“ у Пожаревцу. Предавала је у Музичкој школи у Пожаревцу , а потом на Универзитету у Крагујевцу, на Филолошко – уметничком факултету  на катедри за дириговање. Ове године обележава и 35 година успешног уметничког и педагошког рада. Броја су признања и награде које је добила за свој рад.

ПОВЕЉА:

  1. Руском центру за науку и културу (Руском дому) у Београду:

            У овом здању у Београду, током више година представника се много уметника из Пожаревца. Добродошлица у овом храму културе и уметности се осећа на сваком кораку. Руски дом је дао немерљив допринос у повезивању култура народа Србије и Русије, чувајући сећање на братску љубав два народа кроз читаву историју. Један је од најстаријих духовних руских центара у иностранству.

ПЛАКЕТА:

  1. „HELP – Мисији у Републици Србији“ у Београду:

            Хелп је немачка невладина хуманитарна организација, регистрована 1981. године. Мисија је присутна у Србији од 1999. године. Ради на обезбеђивању социјалне и економске помоћи за угрожено становништво. Бројни су пројекти које је ова организација имала и у Пожаревцу, путем бројних грантова за успешне предузетнике Града, чиме је пружила значајну помоћ грађанима Града Пожаревца.

 Одлука о додели награда, повеље и плакете Града Пожаревца

Подели са другима: Facebook Twitter