Почетак » Актуелно
 

Одржан 14. Ускршњи етно фестивал у Пољани

И ове године Ускршњи етно фестивал окупио је велики број продаваца сувенира и слаткиша, културно-уметничких друштава, удружења која су припремила храну на традиционалан начин.

Ускршњи етно фестивал организовали су Туристичка организација Пожаревац, МЗ Пољана и Црквена општина и КУД Пољана, под покровитељством Града Пожаревца.

Данашњем свечаном отварању 14. Ускршњег етно фестивала присуствовали су представници Града Пожаревца на челу са градоначелником Банетом Спасовићем.

Јелена Вуказић, директорка Туристичке Организације Града Пожаревца рекла је да су разлози што смо се данас окупили у Сетрољину једнаки и овом приликом поздравила је госте који су дошли на овогодишњи фестивал из Румуније, централне Србије и са Косова и свима пожелела срећан Ускрс.

Јелена Вуказић

Фестивал је отворио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић следећим речима:

Бане Спасовић

Драги пријатељи, браћо и сестре – Христос Васкрс… Већ је постала традиција, и то једна од најлепших, да се у овом крају сви окупимо на други дан Ускрса у Пољани. Драго ми је и што из године у годину примећујем све више гостију и из удаљених крајева наше Србије и зато желим да посебно поздравим пријатеље са Косова и Метохије, који су ове године са нама. Нарочито бих желео да се захвалим и гостима из Румуније. Наравно, срдачну добродошлицу као градоначелник желим и осталим гостима, а гостопримство ће им, као и увек, указати добри људи из Пољане, људи који су управо по гостопримству надалеко познати и чувени. Такође, овдашње мештане краси и висока свест о значају чувања фолклора, народних обичаја и старих рецепата, који су овде засијали у пуном сјају. Зато је и природно да се у Пољани, и управо у порти манастира Сестрољин, ево већ 14 година одржава Ускршњи етно фестивал, којим се сви ми веома поносимо. Нарочито похваљујем организаторе овог и свих претходних фестивала на челу са Црквеном општином, месном заједницом и Културно уметничким друштвом Пољана, због високог стандарда који су себи зацртали и који сваке године подижу још више. Желим свима да се данас у прелепом Сестрољину лепо проведу, сазнају нешто о нашим обичајима што до сада нису знали и што је најважније стекну нове пријатеље.

Овим проглашавам 14. Ускршњи етно фестивал отвореним.

Подели са другима: Facebook Twitter