Početak » Obaveštenja » O Gradu
 

Održan festival ,,Dani Anine“ u Rumuniji

U sklopu implementacije projekta „Kulturno povezivanje u svrhu jačanja turističke atraktivnosti u Regionu – Kultura bez granica“ koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje „Rumunija-Srbija 2014-2020“, projektni tim ispred Grada Požarevca je početkom avgusta učestvovao u realizaciji festivala „Dani Anine“ sa partnerskom oštinom Anina iz Rumunije.

U okviru realizacije festivala u Rumuniji naš grad su predstavljali Kulturno umetničko društvo Kostolac, mlada pevačica Emilija Mitrović i fudbalski tim koji su činili veterani.

Emilija i KUD ,,Kostolac“ su nastupili ispred brojne domaće publike i pobrali aplauze, dok je posebno upečatljiv bio nastup fudbalskog tima, koji je u konkurenciji timova iz Rumunije, Srbije i Makedonije, osvojio prvo mesto i prezentovao naš grad, sportski duh i fer plej na najbolji mogući način.

Prema utvrđenom planu realizacije aktivnosti, partneri Grad Požarevac i opština Anina će zajednički učestvovati u realizaciji festivala u Srbiji i Rumuniji, razvijati kulturnu saradnju između dve države, podsticati razvoj turizma u Regionu i podržati neafirmisane umetnike i udruženja u procesu izgradnje prepoznatljivosti na tržištu.

Projekat se realizuje sredstvima Evropske Unije uz učešće Grada Požarevca, republike Rumunije i opštine Anina. Vrednost projekta je 502.063,00 evra, a period realizacije je 23.12.2017.-22.12.2018. godine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter