Почетак » Обавештења » О Граду
 

Одржан фестивал ,,Дани Анине” у Румунији

У склопу имплементације пројекта „Културно повезивање у сврху јачања туристичке атрактивности у Региону – Култура без граница“ који се реализује у оквиру програма прекограничне сарадње „Румунија-Србија 2014-2020“, пројектни тим испред Града Пожаревца је почетком августа учествовао у реализацији фестивала „Дани Анине“ са партнерском оштином Анина из Румуније.

У оквиру реализације фестивала у Румунији наш град су представљали Културно уметничко друштво Костолац, млада певачица Емилија Митровић и фудбалски тим који су чинили ветерани.

Емилија и КУД ,,Костолац” су наступили испред бројне домаће публике и побрали аплаузе, док је посебно упечатљив био наступ фудбалског тима, који је у конкуренцији тимова из Румуније, Србије и Македоније, освојио прво место и презентовао наш град, спортски дух и фер плеј на најбољи могући начин.

Према утврђеном плану реализације активности, партнери Град Пожаревац и општина Анина ће заједнички учествовати у реализацији фестивала у Србији и Румунији, развијати културну сарадњу између две државе, подстицати развој туризма у Региону и подржати неафирмисане уметнике и удружења у процесу изградње препознатљивости на тржишту.

Пројекат се реализује средствима Европске Уније уз учешће Града Пожаревца, републике Румуније и општине Анина. Вредност пројекта је 502.063,00 евра, а период реализације је 23.12.2017.-22.12.2018. године.

Подели са другима: Facebook Twitter