Početak » Aktuelno
 

Održan koncert operske dive Gabrijele Ubavić

U punoj Velikoj Sali Centra za kulturu Požarevac održan je solistički koncert Gabrijele Ubavić. Sa njom na sceni u muzičkoj pratnji bili su Snežana Tintor Favazza na violini, Mima Vrbanić na violončelu i Nevena Živković na klaviru. Oni sami bili bi dovoljni da priušte vrhunsko muzičko uživanje Velikoj sali Centra za kulturu, ali je rođena Požarevljanka odlučila da svoj solistički koncert obogati i nastupom Gradskog ženskog hora Barili, kao i solistom londonske Royal opere, Libancem Besarom Moufarejom.

Sinoćnji koncert operske pevačice iz Požarevca, treći je koji je održala, a utisci posle nešto manje od sat i po vremena kvalitetne muzike su posebno pozitivni. Publika je mogla da čuje numere poput Ave Maria, ‘O sole mio, ali i Kad bih tvoja bila, Božić Božić blagi dan i druge klasične i nešto novije kompozicije. Duet Božić Božić blagi dan, na srpskom je sa našom pevačicom zapevao i gost iz Libana.

Među gostima prisutna su bila i tri ambasadora, i to ambasador Austrije Nj.E. Johnes Ajgner, Ukrajine, Nj.E. Oleksandr Aleksandrović kao i Palestine, Nj.E. Mohamed Nabhan.

Pokrovitelj ovog koncerta bio je Grad Požarevac.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter