Početak » Aktuelno
 

Održan prijem za delegaciju iz opštine Anina iz Rumunije

Predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić sa saradnicima upriličio je prijem za delegaciju iz opštine Anina iz Rumunije, koji su došli u Požarevac u okviru projekta „Kultura bez granica“.

Na samom prijemu predsednik lokalnog parlamenta Bojan Ilić je rekao da između ove dve lokalne samouprave postoje sličnosti kada je u pitanju privreda i istorija rudarstva i zatim je o samom projektu rekao:

Bojan Ilić

„Projekat koji nosi naziv „Kulturno povezivanje u cilju jačanja turističke atraktivnosti u regionu” se i imenom, a i suštinom, poklapa sa velikim delom ciljeva koje smo kao lokalna samouprava zacrtali. Želeći da prikažemo lepote i bogatstvo Požarevca svetu, želimo i da upoznajemo druge gradove i lepa mesta, a Anina je svakako jedna od njih. Zahvaljujući našim partnerima iz Evropske unije u prilici smo da svojim građanima obezbedimo i nove sadržaje koje ćemo dobiti ovom prilikom. Od opreme Grad Požarevac će nabaviti modernu binu sa pripadajućom opremom, balon halu sa pomoćnim prostorijama i 20 info pultova. Sve to, zahvaljujući ekspanziji turističkih sadržaja u poslednje vreme, stvari su koje ćemo svakako imati gde i kako da upotrebimo. Ovo je još jedan deo obećanja koji smo kao lokalna samouprava dali našim građanima, radujući se skorom ispunjenju i ostalih. Ukupna vrednost ovog zajedničkog projekta iznosi preko pola miliona evra, ali ono što nas takođe veoma raduje su i aktivnosti na zbližavanju dva grada kao i njihova upoznavanja.“

Romanu Georgiu

Predsednik opštine Anina Romanu Georgiu se zahvalio na toplom prijemu i mogućnosti saradnje ove dve lokalne samouprave.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter