Почетак » Актуелно
 

Одржан пријем за делегацију из општине Анина из Румуније

Председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић са сарадницима уприличио је пријем за делегацију из општине Анина из Румуније, који су дошли у Пожаревац у оквиру пројекта „Култура без граница“.

На самом пријему председник локалног парламента Бојан Илић је рекао да између ове две локалне самоуправе постоје сличности када је у питању привреда и историја рударства и затим је о самом пројекту рекао:

Бојан Илић

„Пројекат који носи назив „Културно повезивање у циљу јачања туристичке атрактивности у региону” се и именом, а и суштином, поклапа са великим делом циљева које смо као локална самоуправа зацртали. Желећи да прикажемо лепоте и богатство Пожаревца свету, желимо и да упознајемо друге градове и лепа места, а Анина је свакако једна од њих. Захваљујући нашим партнерима из Европске уније у прилици смо да својим грађанима обезбедимо и нове садржаје које ћемо добити овом приликом. Од опреме Град Пожаревац ће набавити модерну бину са припадајућом опремом, балон халу са помоћним просторијама и 20 инфо пултова. Све то, захваљујући експанзији туристичких садржаја у последње време, ствари су које ћемо свакако имати где и како да употребимо. Ово је још један део обећања који смо као локална самоуправа дали нашим грађанима, радујући се скором испуњењу и осталих. Укупна вредност овог заједничког пројекта износи преко пола милиона евра, али оно што нас такође веома радује су и активности на зближавању два града као и њихова упознавања.“

Роману Георгиу

Председник општине Анина Роману Георгиу се захвалио на топлом пријему и могућности сарадње ове две локалне самоуправе.

Подели са другима: Facebook Twitter