Почетак » Актуелно
 

Одржан пријем за госте из Музичке школе „Карол Пахор“ из Птуја

Пријем је организовао председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић и члан Градског већа задужена за просвету Весна Пејић. На пријему су поред ученика из музичке школе, професора и директора Зорана Марића присуствовали гости из Словеније, ђаци, њихови родитељи, професори и директор Штефан Петек.

Гости из Птуја су у тродневној посети Пожаревцу а синоћ су имали наступ у пожаревачком Центру за културу где су од домаће публике изврсно дочекани.

Испред домаћина присутне је поздравио Бојан Илић председник Скупштине Града Пожаревца, који је истакао одличну сарадњу ове две школе и похвалио је рад пожаревачке музичке школе, затим је још додао:

„Град Пожаревац и Пожаревљани, који, као што знате поштују и цене квалитетну музику, осећају велико задовољство што ће бити у прилици да уживају у концерту ваше цењене музичке школе.

Деценија и по сарадње школа Карол Пахор и Стеван Мокрањац говоре о искреном пријатељству које само музика и уметност могу да изграде, као и доброј сарадњи чије ћемо плодове и ми вечерас убрати.

Солисти и инструменталисти који су своје прве музичке кораке начинили овде, данас наступају у концертним дворанама широм Европе. Та чињеница, уз многобројне успехе саме школе и њених ученика на такмичењима обавезала је Град Пожаревац да што већем броју суграђана приближи музику која се овде изводи. Мишљења сам да смо сви заједно, нарочито у протеклом периоду, учинили доста на популаризацији класичне музике.”

На топлом гостопримуству захвалио се директор Музичке школе „Карол Пахор“ Штефан Петек истакавши да му је увек драго када дође у Пожаревац и да се већ сада радује узвратној посети пожаревљана.

Директор Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Зоран Марић рекао је да већ деценију и по имају лепу сарадњу на узајамно задовољство.

Музички програм су извели ученици Музичке школе „Карол Пахор“, са две нумере на хармоници.

Подели са другима: Facebook Twitter