Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održan prijem za učenike iz Grčke, Francuske i Bugarske

U okviru programa Еrazmus plus gosti OŠ „Sveti Sava“ bile su obrazovne ustanove iz Francuske, Grčke i Bugarske.

Tim povodom upriličen je prijem u Svečanim salonima Gradskog zdanja za decu i nastavnike iz pomenutih zemalja.

Goste je pozdravio gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović koji je ovom prilikom istakao da mu je drago što, zajedno sa osnovnom školom Sveti Sava realizuju ovde deo projekta “Neka zasija sunce u našim školama”, u okviru programa Еrazmus plus:

Gradonačelnik Grada Požarevca – Saša Pavlović

„Škola, koja je ujedno i vaš domaćin, jedna je od obrazovnih ustanova u Požarevcu kojom se svi ponosimo. Učestvovanje u ovom projektu, kao i mnogi prethodni slični poduhvati, dokaz je da prosveta i obrazovanje u našem gradu želi da raste i razvija se. Put ka tom cilju neizostavno podrazumeva i prikupljanje iskustava iz drugih obrazovnih sistema, a poznato je da su zemlje čiji su predstavnici danas sa nama pravi reprezent. Siguran sam da možemo pomoći jedni drugima na polju novih usmerenja moderne prosvete, kao i načina kako da na što bolji način učinimo obrazovanje još dostupnije mladim ljudima. Svedoci smo da se modernizacijom sveta mnoge stvari na planeti menjaju, a da bi se na to pripremili, moramo početi još u najranijem školskom dobu. Shvatam, da je upravo to cilj ovog projekta i zato ga naša lokalna samouprava najsnažnije podržava. Pored razmenjenih iskustava i znanja koja ćete steći tokom boravka u Srbiji, još jedan bitan element jesu i nova prijateljstva i poznanstva, kako profesora tako i učenika.“

Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ – Margareta Sekulović

Direktorka Osnovne škole „Sveti Sava“ Margareta Sekulović je istakla da je cilj ovog projekta razvoj drugarstva i prijateljstva kroz interkulturalnu razmenu. Ona je još dodala da škola radi na razvoju evropskih vrednosti i da je na dobrom putu.

Na toploj dobrodošlici i prijemu zahvalili su se nastavnici iz škola iz francuskog grada Troa, Militilini iz Grčke i Slivena iz Bugarske.

Nakon prijema mališani su se uputili u Еrgelu „LJubičevo“ gde će nastaviti da se upoznavaju sa istorijom Grada Požarevca.