Početak » Aktuelno
 

Održan prijem za učesnike likovne kolonije „Ljubav i razumevanje“

Prijem je upriličio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović sa saradnicima.

Na likovnoj koloniji „Ljubav i razumevanje“ učestvuju umetnici iz Rusije, Belorusije, Ukrajine, Južne Koreje, Avganistana…..

Pozdravnu reč je uputio gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović:

„U susret još jednoj Međunarodnoj likovnoj koloniji “Ljubav i Razumevanje”, sve vas puno pozdravljam, a posebno one umetnike koji su po prvi put u našem gradu.
Više od decenije, zahvaljujući ovom i ostalim kulturnim dešavanjima, Požarevljani se mogu smatrati privilegovanim kada je u pitanju uživanje u lepom i nesvakidašnjem. U vašem slučaju, odnosno u slučaju likovne umetnosti, to lepo je i jedinstveno, unikatno i originalno delo. Takvo delo rezultat je vašeg znanja i umešnosti u baratanju kistom, iskustva i okolnosti u kojima živite ali i trenutne inspiracije.

Godinama unazad, Požarevac i njegova okolina pokazali su se kao pravi izvor inspiracije za umetnike, tako da ne sumnjam da će i ove godine biti prema Vama izdašan.
Učesnici svih prethodnih kolonija uzvratili su našem gradu za tu inspiraciju prelepim slikama, zabeleženim trenucima koje smo mi, koji u Požarevcu živimo čitav svoj život, možda pomalo počeli da uzimamo zdravo za gotovo.

Radujući se ovogodišnjem viđenju, vas vrhunskih likovnih umetnika, našeg Požarevca i ovaj jedanaesti put napominjem da su kapije našeg grada umetnicima uvek otvorene, i to ne samo sada tokom trajanja kolonije “Ljubav i Razumevanje”, već i inače, kad god vas putevi dovedu u ove krajeve. Dok ste u njima, pozivam vas da obiđete sve znamenitosti Požarevca i okoline, kako turističke, tako i istorijske i kulturne.

Poznavajući Vaše domaćine, udruženje likovnih stvaraoca Đura Jakšić iz Požarevca, siguran sam da će vam taj obilazak ostati u dugom sećanju.“

Snežana Milošević predsednik Udurženja likovnih stvaralaca se zahvalila na toplom prijemu i doborodošlici od strane lokalne samouprave. Ona je ovom prilikom izjavila da se nada da će i Požarevac biti kulturna prestonica Evrope i da je na dobrom putu da to ostvari.

Još ću na kraju iskoristiti priliku da se udruženju zahvalim na vrednom trudu i radu koje, kako vidimo, rezultira već jedanaestoj likovnoj koloniji koja postaje jedno od obeležja našeg grada.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter