Почетак » Актуелно
 

Одржан пријем за учеснике ликовне колоније „Љубав и разумевање“

Пријем је уприличио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић са сарадницима.

На ликовној колонији „Љубав и разумевање“ учествују уметници из Русије, Белорусије, Украјине, Јужне Кореје, Авганистана…..

Поздравну реч је упутио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић:

„У сусрет још једној Међународној ликовној колонији “Љубав и Разумевање”, све вас пуно поздрављам, а посебно оне уметнике који су по први пут у нашем граду.
Више од деценије, захваљујући овом и осталим културним дешавањима, Пожаревљани се могу сматрати привилегованим када је у питању уживање у лепом и несвакидашњем. У вашем случају, односно у случају ликовне уметности, то лепо је и јединствено, уникатно и оригинално дело. Такво дело резултат је вашег знања и умешности у баратању кистом, искуства и околности у којима живите али и тренутне инспирације.

Годинама уназад, Пожаревац и његова околина показали су се као прави извор инспирације за уметнике, тако да не сумњам да ће и ове године бити према Вама издашан.
Учесници свих претходних колонија узвратили су нашем граду за ту инспирацију прелепим сликама, забележеним тренуцима које смо ми, који у Пожаревцу живимо читав свој живот, можда помало почели да узимамо здраво за готово.

Радујући се овогодишњем виђењу, вас врхунских ликовних уметника, нашег Пожаревца и овај једанаести пут напомињем да су капије нашег града уметницима увек отворене, и то не само сада током трајања колоније “Љубав и Разумевање”, већ и иначе, кад год вас путеви доведу у ове крајеве. Док сте у њима, позивам вас да обиђете све знаменитости Пожаревца и околине, како туристичке, тако и историјске и културне.

Познавајући Ваше домаћине, удружење ликовних ствараоца Ђура Јакшић из Пожаревца, сигуран сам да ће вам тај обилазак остати у дугом сећању.“

Снежана Милошевић председник Удуржења ликовних стваралаца се захвалила на топлом пријему и добородошлици од стране локалне самоуправе. Она је овом приликом изјавила да се нада да ће и Пожаревац бити културна престоница Европе и да је на добром путу да то оствари.

Још ћу на крају искористити прилику да се удружењу захвалим на вредном труду и раду које, како видимо, резултира већ једанаестој ликовној колонији која постаје једно од обележја нашег града.

Подели са другима: Facebook Twitter