Почетак » Актуелно
 

Одржан пријем за учеснике пројекта Ерасмус плус

Пријем за ученике и наставнике из Шпаније и Немачке и њихове домаћине из ОШ „Свети Сава“ уприличио је заменик градоначелника Предраг Мијатовић са сарадницима.

Овом приликом Мијатовић је пожелео свима добродошлицу у Пожаревац, град отвореног срца и добрих људи:

Заменик градоначелника – Предраг Мијатовић

“Основна школа Свети Сава је дугогодишњи учесник програма Еразмус Плус, и сви ми у граду то прихватамо као велики комплимент образовног система нашег града и државе. Поред унапређења образовања, знамо да је још једна вредност овог пројекта и зближавање различитих култура. елика је вредност то што су у склопу овог програма од 2017. године, ученици и наставници основне школе Свети Сава били у прилици да 25 пута путују широм Европе, и тиме репрезентују нашу Србију и њену културу, као и друштвене норме. У исто време, непроценљиво је благо што су многи малишани из више европских земаља посетили наш град и упознали се са његовим лепотама.“

Директорка ОШ „Свети Сава“ – Маргарета Секуловић

Подсећајући да школа има подршку града у оквиру програма Ерасмус плус, директорка школе Маргарета Секуловић је нагласила да школа „Свети Сава“ сарађује са многим школама из бројних европских земаља и која негује европске вредности и шири их код својих ученика.

Наставнице из Шпаније и Немачке које су допутовале са ученицима наводе да су приликом доласка у Србију имале одређене предсрасуде, али да их је топла добродошлица, као и све активности које су организоване током боравка у граду, веома пријатно изненадили, а са овог путовања понеће најлепше утиске.