Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održan prvi „Defile đaka prvaka“

Ova manifestacija je osmišljena kao dobrodošilca đacima prvacima u prvi razred osnovne škole.

Defile je krenuo Tabačkom čaršijom ka kružnom toku a u njemu su učešće uzeli mališani iz svih škola sa teritorije Grada Požarevca.

Na kružnom toku upriličen je bogat kulturno umetnički program u okviru koga su nastupili Renato Henc, stariji učenici iz svih požarevačkih škola i Maša i Meda.

Dobrodošlicu u školu su poželeli gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i predsednica Društva učitelja Nataša Nikolić Gajić.

Spasović je ovom prilikom rekao da grad ulaže značajna sredstva u prosvetu, za prethodne tri godine milijardu i 800 miliona dinara. Zatim je dodao:

“Učitelji i učiteljice, imate jedan od najlepših poslova na svetu jer radite sa decom, ali i najveću moguću odgovornost. Đački dani su prvi korak u svet odraslih”.

Nataša Nikolić Gajić, predsednica Društva učitelja Požarevca je rekla da ove godine ovo društvo slavi 35 godina postojanja i da su oni za učitelje prvog razreda obezbedili učiteljske sveske.

Po završetku programa predstavnici lokalne samouprave podelili su đacima prvacima prigodne pakete za polazak u školu koji sadrže sveske, pribor za crtanje i pisanje, pernice, plastelin i lenjire. Ove godine grad je za pribor izdvojio preko 830 hiljada dinara, što je za oko 135.000 dinara više nego prošle godine.

Podeli sa drugima: Facebook Twitter