Почетак » Актуелно
 

Одржан Сајам запошљавања

У Пожаревачком Центру за културу одржан је, први у овој години, Сајам запошљавања у организацији Националне службе за запошљавање, филијала Пожаревац.

Учешће на сајму је узело 24 послодавца са исказаним потребама за 117 слободних радних места.

У укупном броју слободних радних места, претежне делатности за којима послодавци, учесници сајма имају потребе су неквалификовани радници обезбеђења, административни и помоћни административни радници али и продавци аутомеханичари и бравари. Послодавци су исказали потребе и за ангажовањем већег броја особа са инвалидитетом.

На отварању Сајма обратила се прво Соња Мирић, директор пожаревачке филијале НСЗЗ, која се захвалила локалној самоуправи на доброј сарадњи уз наду да ће тако бити убудуће кроз заједничке пројекте који утичу на смањење броја незапсолених.

Сајам је отворио председник Супштине Града Пожаревца Бојан Илић следећим речима:

„Поштовани пријатељи, дозволите ми да вас поздравим на почетку још једног Сајма запошљавања, места које има за циљ да повеже послодавце и незапослене.
Обраћајући се онима који су у потрази за радницима сугерисао бих да, више од података о сваком кандидату које добијете на папиру, искористите данашње сусрете да директно, очи у очи, процените њихове способности, вештине и жељу да се радећи и усавршавају.

Послодавци, поштујете своје раднике, радник ЈЕСТЕ и МОРА БИТИ ваш најважнији ресурс и драгоценост. Узајамним поштовањем долази до повећања мотивације и продуктивности.

Са друге стране, свима онима који ће данас поново или можда по први пут засновати радни однос желим да поручим да је рецепт за успех када је реч о запошљавању и чувању радног места то, да посао власника своје фирме прихватите као ваш сопствени, те на тај начин резултати и поштовање послодавца неће изостати.

Такође, желим још једном да подсетим да град Пожаревац, заједно са државом мисли на лица без посла кроз разне мере а једна од њих је и та да је локална самоуправа у 2017. Години издвојила 9.000.000 динара, према Локалном акционом плану запошљавања, за финансирање активних мера запошљавања, конкретно су у питању програми јавних радова. Према нашем захтеву који смо поднели Националној служби за запошљавање Филијали Пожаревац, надлежно Министарство за рад запошљавање, борачка И социјална питања је Одлуком одобрило учешће у финансирању програма и мера запошљавања у износу од додатних 7.363.636 динара. Укупан износ средстава је 16.363.636 динара за реализацију програма Јавних радова на територији Града Пожаревца и ГО Костолац. Да подсетим у прошлој години за програм Јавних радова је од стране Града Пожаревца било издвојено 3.000.000 динара а од стране Министарства 2.160.400 динара, односно укупно 5.160.400 динара.

У наредном периоду предстоји нам потписивање Споразума о уређењу међусобних права и обавеза са Филијалом за запошљавање Пожаревац, а након тога расписивање Јавног конкурса за спровођење јавних радова.

Не желећи више да вам одузимам време, од срца вам желим да након данашњег дана што више наших суграђана нађе радни анганжман.“

Подели са другима: Facebook Twitter