Početak » Aktuelno
 

Održan Sajam zapošljavanja

U Požarevačkom Centru za kulturu održan je, prvi u ovoj godini, Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijala Požarevac.

Učešće na sajmu je uzelo 24 poslodavca sa iskazanim potrebama za 117 slobodnih radnih mesta.

U ukupnom broju slobodnih radnih mesta, pretežne delatnosti za kojima poslodavci, učesnici sajma imaju potrebe su nekvalifikovani radnici obezbeđenja, administrativni i pomoćni administrativni radnici ali i prodavci automehaničari i bravari. Poslodavci su iskazali potrebe i za angažovanjem većeg broja osoba sa invaliditetom.

Na otvaranju Sajma obratila se prvo Sonja Mirić, direktor požarevačke filijale NSZZ, koja se zahvalila lokalnoj samoupravi na dobroj saradnji uz nadu da će tako biti ubuduće kroz zajedničke projekte koji utiču na smanjenje broja nezapsolenih.

Sajam je otvorio predsednik Supštine Grada Požarevca Bojan Ilić sledećim rečima:

„Poštovani prijatelji, dozvolite mi da vas pozdravim na početku još jednog Sajma zapošljavanja, mesta koje ima za cilj da poveže poslodavce i nezaposlene.
Obraćajući se onima koji su u potrazi za radnicima sugerisao bih da, više od podataka o svakom kandidatu koje dobijete na papiru, iskoristite današnje susrete da direktno, oči u oči, procenite njihove sposobnosti, veštine i želju da se radeći i usavršavaju.

Poslodavci, poštujete svoje radnike, radnik JESTE i MORA BITI vaš najvažniji resurs i dragocenost. Uzajamnim poštovanjem dolazi do povećanja motivacije i produktivnosti.

Sa druge strane, svima onima koji će danas ponovo ili možda po prvi put zasnovati radni odnos želim da poručim da je recept za uspeh kada je reč o zapošljavanju i čuvanju radnog mesta to, da posao vlasnika svoje firme prihvatite kao vaš sopstveni, te na taj način rezultati i poštovanje poslodavca neće izostati.

Takođe, želim još jednom da podsetim da grad Požarevac, zajedno sa državom misli na lica bez posla kroz razne mere a jedna od njih je i ta da je lokalna samouprava u 2017. Godini izdvojila 9.000.000 dinara, prema Lokalnom akcionom planu zapošljavanja, za finansiranje aktivnih mera zapošljavanja, konkretno su u pitanju programi javnih radova. Prema našem zahtevu koji smo podneli Nacionalnoj službi za zapošljavanje Filijali Požarevac, nadležno Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja je Odlukom odobrilo učešće u finansiranju programa i mera zapošljavanja u iznosu od dodatnih 7.363.636 dinara. Ukupan iznos sredstava je 16.363.636 dinara za realizaciju programa Javnih radova na teritoriji Grada Požarevca i GO Kostolac. Da podsetim u prošloj godini za program Javnih radova je od strane Grada Požarevca bilo izdvojeno 3.000.000 dinara a od strane Ministarstva 2.160.400 dinara, odnosno ukupno 5.160.400 dinara.

U narednom periodu predstoji nam potpisivanje Sporazuma o uređenju međusobnih prava i obaveza sa Filijalom za zapošljavanje Požarevac, a nakon toga raspisivanje Javnog konkursa za sprovođenje javnih radova.

Ne želeći više da vam oduzimam vreme, od srca vam želim da nakon današnjeg dana što više naših sugrađana nađe radni anganžman.“

Podeli sa drugima: Facebook Twitter