Почетак » Актуелно
 

Одржан семинар архивистике у Пожаревцу

У организацији Историјског архива Пожаревац одржан је по пети пут, семинар Школа архивистике – 5, на тему „Заштита архивске грађе и документарног материјала код установа културе у Браничевском управном округу“.

Едукативни карактер овогодишње Школе архивистике посвећен је циљној групи коју чине одговорна лица запослена у установама културе – музејима, библиотекама, културним центрима, галеријама – у Браничевском управном округу: град Пожаревац, Општина Велико Градиште, Голубац, Кучево, Петровац, Жабари, Мало Црниће и Жагубица.

Испред града, присутне је поздравио Дејан Крстић, члан већа задужен за невладине организације, културу и информисање и рекао да оно што Историјски архив ради, је нешто за поколења и будућност, како би неко видео шта смо ми радили сада, као што ми имамо прилику да видимо како су наши преци раније радили у граду.

“У овом тренутку имамо око 630 архивских фондова и збирки негде око 5 хиљада дужних метара архивске грађе, граничних годинa од средине 18. до краја 20. века. Архиви су најзначајније институције заштите, јер чувају доказе да смо постојали као народ и као држава”, рекла је директорка Историјског архива Пожаревац Јасмина Николић.

Подели са другима: Facebook Twitter