Почетак » Актуелно
 

Одржан Штаб за ванредне ситуације

Након седнице Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца комадант штаба и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић је одржао конференцију за медије коју преносимо у целости:

Бане Спасовић

„Са циљем што успешније борбе са вирусом Корона и заштите од њега на територији Републике Србије, председник Републике Србије Александар Вучић, синоћ је објавио увођење ванредног стања са мерама које су усмерене на спречавање ширења вируса Ковид 19.

Овим апелујем на грађане да се стриктно придржавају свих упутстава и одредаба које прописује новонастало стање, како због личног, тако и због колективног здравља нације.

Ово је тренутак када ће држава показати своју озбиљност и организованост, али је такође и тренутак када се то исто тражи и од свих грађана. Апелујем на грађане да се информишу искључиво путем релевантних медија и да не шире панику и непроверене информације, нарочито путем друштвених мрежа.

Позивам све суграђане на мобилност и поштовање мера које су прописале надлежне институције, али и на солидарност оних који нису ризичне групе према онима који то јесу.

Надлежни су већ означили старије суграђане као посебно осетљиве, и зато апелујем на млађе да се нађу својим комшијама, рођацима и пријатељима.

Напомињем да и поред проглашеног ванредног стања нема места паници и позивам Вас да учинимо све да помогнемо да наша држава и наш град изађу из ове ситуације, уверен сам још јачи као друштво и нација.   

Данас је у Пожаревцу заседао Штаб за ванредне ситуације на састанку са ког су произашле следеће мере.

  • Ограничава се радно време у угоститељским објектима на територији града Пожаревца на период од 8 до 20 часова, изузев доставе хране која може бити и ван наведеног периода. На ову меру се примењује забрана за боравак више од 50 људи у затвореном простору, чије ће спровођење контролисати надлежне службе.
  • Препоручује се одлагање свих јавних скупова, посета и манифестација у јавним установама Спортски центар Пожаревац, Центар за Културу Пожаревац, Народни музеј Пожаревац, Галерија Милена Павловић Барили, Историјски архив Пожаревац, Туристичка организација Града Пожаревца, Народна библиотека Илија М. Петровић…
  • Налажу се појачане мере везане за хигијену у граду Пожаревцу. Такође, препоручено је управницима индивидуалних стамбених објеката да то исто учине и у зградама којима руководе.
  • Штаб за ванредне ситуација града Пожаревца обавештава да се поступа по препорученим мерама Владе Србије у ванредном стању о прекиду рада фитнес центара и теретана, спортских вежбалишта, дневних центара за стара лица и осталих места где се по дефиницији окупљају грађани у већем броју.

Као што је синоћ навео председник Вучић, све наведене мере имају за циљ да из новонастале ситуације изађемо са што мање последица по здравље свих нас а нарочито ризичних група становништва.

Још једном позивам на солидарност и поштовање мера, јер само тако можемо довести до што скоријег престанка ванредног стања у држави.

То ћемо, оставивши овога тренутка по страни све размирице и разлике у мишљењима, учинити сви заједно, као и увек када је нашој држави било тешко.“

Спасовић је још додао да је дат налог ЈКП Комуналне службе да појачају хигијену у граду.

Подели са другима: Facebook Twitter