Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održana 17. Republička smotra folklornih ansambala sela SrbijeHeld on 17 Republican festival of folk dance of Serbian villages

Najbolji „Moravac“ iz Adrana

U selu Kličevcu nadomak Požarevca održana je 17. po redu Republička smotra folklornih ansambala sela Srbije a pobednik ovogodišnjeg takmičenja je Kulturno umetničko društvo „Moravac“ iz sela Adrana kod Kraljeva. Pokrovitelj ove tradicionalne manifestacije bio je grad Požarevac pa je smotru otvorio gradinačelnik Miomir Ilić(na slici prvi zdesna) ukazujući na veliki kulturno umetnički kao i obrazovni i pedagoški značaj i domete ove Smotre koja ujedinjuje staro i mlado i čitave zemlje.

klicevac_02

Pored Zlatne plakete za folklorce iz Adrana, Srebrnu plaketu osvojilo je KUD „Vuk Karadžić“ iz Badnjevca, opština Batočina, dok je bronzana pripala KUĐu „Vojvoda Prijezda  iz Stalaća u opštini Ćićevac.

Nadigravali su se folklorni ansambli sa teritorije čitave Srbije a organizatori su posebnu zahvalnost na pomoći i donacijama uputili Privrednom društvu „TE-KO Kostolac“, PD „Autotransport“ i medijskim sponzorima.

klicevac_01

Podeli sa drugima: Facebook Twitter