Почетак » Актуелно
 

Одржана Балонијада

Пуштањем балона на Тргу ослобођења у Пожаревцу обележена је традиционална манифестација „Балонијада“- испраћај малишана предшколског узраста из дечијих вртића у први разред основне школе.

У овој манифестацији учествовала су деца из свих вртића Предшколске установе “Љубица Вребалов”.

Све присутне је прво поздравила директорка вртића Марија Бајић која је пожелела будућим првацима све најбоље у даљем школовању и затим је најавила градоначелника Града Пожаревца Банета Спасовића да се обрати на Балонијади, пре свега малишанима али и њиховим васпитачицама и родитељима.

“Као што се малишанима обраћао Душко Радовић, велики дечији писац чије име носи један од вртића у Пожаревцу, тако и ја желим да искажем своје дивљење сликом коју видим испред себе. Она није лепа само због тога што сте и ви лепи, насмејани, срећни и весели, већ је лепа и што сте паметни и што у овом узрасту а нарочито данас, лепо и јасно видимо како сте и велики. А велики сте зато што сте спремни да кренете у школу, а то није мала ствар. Причале су ми ваше васпитачице да сте се у вртићу напорно играли и певали, вредно сакупљали играчке после игре, а ваши родитељи да сте се сами ујутру спремали како би на време дошли у вртић.

Е, све то не може свако. То могу само супер клинци који успешно заврше предшколско, а како ми је директорка Марија рекла, сви сте га завршили са одличним успехом.
Зато ја данас, поносан што сам градоначелник у граду у коме живе одлични супер клинци хоћу да у своје, ваше, и име ваших родитеља кажем једно велико хвала вашим васпитачицама и васпитачима без којих не би били данас ви спремни за одлазак међу школске клупе.

Драга децо, васпитачице су ми још рекле да вас никада неће заборавити, а ви молим Вас, када их будете касније виђали по граду, приђите им и јако их загрлите.
Иако је тренутак дирљив и знам да се сада у оку многих васпитачица, мама сигуран сам и понеког тате спремају сузе, као градоначелник најоштрије забрањујем да се плаче!!!!
Нећемо плакати већ вас све позивам да играмо као што се и зове ова манифестација да сви заједно растете уз плес.“

Затим је почео програм у коме су учествовали малишани из вртића а за сам крај је наступила Леонтина.

Подели са другима: Facebook Twitter