Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржана конференција за медије поводом пожара на градској депонији

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић одржао је конференцију за медије поводом избијања пожара на градској депонији. Он је овом приликом изјавио да животи и здравље грађана нису угрожени, и да је срећа што је само дошло до површинског паљења, да пожар није био дубински.


Пожар је избио у суботу ујутру сам пожар је локализован у суботу а у недељу је локализован и дим. Градоначелник се захвалио овом приликом свима који су учествовали у гашењу пожара са људством и механизацијом. Посебну захвалност је упутио радницима јавних предузећа са територије Града Пожаревца, свим приватним фирмама које су дале своју механизацију, Електропривреди Србије, Министарству унутрашњих послова, ватрогасним јединицама Пожаревца, Петровца на Млави и Смедерева.
Ванредна ситуација на делу територије Града Пожаревца, депонија Јеремино поље, је проглашена како би Штаб за ванредне ситуације могао да ангажује механизацију других организација. Ванредна ситуација није проглашена због угрожености живота и здравља грађана већ правне могућности ангажовања додатних капацитета за гашење пожара.
Када је у питању даље решавање проблема градоначелник је рекао да се ради пројекат за изградњу депоније код Кличевца. То земљиште припада Републици Србији и биће поклоњено граду. Истраживањем је утврђено да нема подземних вода, од самог Кличевца је удаљено 3 километра што је више него што је прописано, са друге стране је брда од самог места, постоји инфраструктура, земљиште је опасано шумом и оно што је најважније будућа депонија биће изграђена по свим европским стандардима са одговарајућом инфраструктуром и објектима који су неопходни.
Према анализама ваздуха које је радио пожаревачки Завод за јавно здравље он је исправан и у одговарајућим параметрима.

Подели са другима: Facebook Twitter