Почетак » Актуелно
 

Одржана конференција за медије поводом представљања пројекта „Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца“, у оквиру Програма UN WOMEN

Град Пожаревац је добио средства за реализацију пројекта ,,Унапређење упошљивости жена које живе у руралним подручјима Града Пожаревца“, који је финансиран од стране UN WOMEN програма.

Уговор је закључен 28.6.2019. године. Пројекат ће трајати до краја новембра текуће године, а укупна вредност је 500.000,00 динара.

Главни циљ Пројекта јесте смањење незапослености међу женском популацијом која живи у руралном подручју. Овај циљ је планирано постићи кроз јачање женског предузетништва унапређењем вештина и способности циљне групе. Планирана је обука за започињање пословања за 40 жена из сеоског подручја и израду 20 бизнис планова заинтересованим учесницама.

Како је истакла Ивана Гавриловић менаџер пројекта активности су планиране тако да се прво обиђу сеоска насеља и представи идеја Пројекта, разговара са женском популацијом и ближе објасни начин спровођења обуке. Након тога, у Градској управи Града Пожаревца и можда у општини Костолац, у зависности од тога из којих сеоских насеља ћемо имати пријаве.

Пројекат такође предвиђа облик менторства односно помоћ при конкурисању за добијање средстава за започињање пословања.

Подели са другима: Facebook Twitter
 

Додај коментар

*