Почетак » Актуелно
 

Одржана седница Регионалне развојне агенције Браничево – Подунавље

На овој редовној годишњој седници између осталих тачака ценрална тема је била годишњи извештај Регионалне развојне агенције Браничево – Подунавље за 2017.годину.

Седницом је председавао председник скупштине ове организације Бане Спасовић а извештај је представила директорка агенције Нада Кокот.

У извештају је истакнуто да је од 2017. године проглашена деценија предузетништва и да се ради у више праваца спровођења плана Владе Републике Србије. План се реализује кроз осам пакета програма подршке која се финансирају од 50 до 70 осто бесповратних средстава а акценат је стављен на мала и средња предузећа.

30 милиона динара је уложено у регион који покрива РРА Браничево – Подунавље плус средства која су дата преко Фонда за развој Републике Србије.

Обуке су рађене према жељама и потребама привредника и спроведено је 15 обука са 200 полазника, 8 промоција са 120 привредника и одрађен је менторинг за 15 фирми из региона.

Према оцени Министарства привреде Владе Републике Србије Регионална развојна агенција је оцењена максималном оценом „одличан“, што је резултат доброг рада посебно у овој години.

Одобрен је пројекат Exchange 5 који је наставак пројекта Exchange 4, у коме ће Град Пожаревац бити носилац пројекта. Иначе пројекат Exchange 4 је проглашен за најбоље спроведен у Србији. Такође одобрен је пројекат за локалну пореску администрацију у коме поред Пожаревца учествују Мало Црниће, Петровац на Млави, Жабари, Бор, Смедерево и Свилајнац.

Средства за материјал и пописиваче су обезбеђена у оквиру овог пројекта а он се односи на утврђивање власника имовине.

Подели са другима: Facebook Twitter