Почетак » Актуелно
 

Одржана седница Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“

На седници је усвојен Извештај о раду РРА за прошлу годину у којој је добијена и акредитација од Министарства привреде за наредне четири године. Агенција је извршавала своје послове који су везани за јачање капацитета локалних самоуправа, писања пројеката (међународних и регионалних), рад са привредницима, дељења информација, промоције, обуке, консалтинг услуге и мониторинг.

У план рада за 2017. годину ставиће се акценат на формирање међуопштинских радних група у циљу боље и заједничке сарадње, израде локалних и регионалних стратегија, чији задатак треба да буде унапређење људских ресурса локалних самоуправа и едукација радника.

Задатак је да се у наредном периоду стави акценат на производњу органске хране, здрав туризам (због очуване животне средине), енергетске ефикасности и изградња заједничке социјалне инфраструктуре локалних самоуправе.

Агенција Браничево-Подунавље ће наставити са праћењем конкурса код свих европских фондова који се тичу пројеката руралног развоја, пољопривреде и других области. Посебна пажња биће стављења на развој туризма и изради локалних стратегија и без тих стратегија неће се моћи конкурисати код Министарства туризма за средства за инвестирање у развој туристичких потенцијала.

Седницом је председавао председник Скупштине агенције, градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић.

Подели са другима: Facebook Twitter