Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржана седница Скупштине града Пожаревца

На седници Скупштине града Пожаревца одборници су изабрали нове директоре ЈКП „Паркинг сервис“ и Центра за културу.

На ове функције су именоване у Паркинг сервис Верица Савић док је за директорку Центра за културу изабрана Галина Перић.

Одборници су између осталих тачака усвојили и План детаљне регулације „Индустријска зона III фаза“ Града Пожаревца у улици Ђуре Ђаковића. План детаљне регулације „Индустријска зона III фаза“ Града Пожаревца у улици Ђуре Ђаковића у Пожаревцу је почетак проширења привредних капацитета града у будућности. Искористиће се  већ познат потенцијал овог простора, где постоји готово комплетна комунална инфраструктура.

Ова зона је, по речима Саше Павловића Градоначелника Пожаревца, превасходно намење  за велике фабрике. Одлука је крајњи корак у остварењу планова отварања нових радних места,  рекао је градоначелник.

Одборници су усвојили извештај о извршењу Одлуке о буџету за период јануар-јун 2023. године.  

Изгласан је предлог решења о давању сагласности на Годишњи извештај о раду Предшколске установе „Љубица Вребалов“ за радну 2022/2023. годину и Извештај о извршењу буџета у периоду од 1.1.2023. године до 30.6.2023. године и дата је сагласност на предлог решења о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „Љубица Вребалов“ у Пожаревцу за радну 2023/2024. годину.

Усвојени су предлози решења о давању сагласности на Извештаје о реализацији програма пословања јавних предузећа и јавних комуналних предузећа, чији је оснивач Град Пожаревац за 2022. годину.

Related Images:

Подели са другима: Facebook Twitter