Почетак » Актуелно
 

Одржана седница Скупштине града Пожаревца

Усвојен ребаланс Буџета, одбијен извештај Водовода

На седници Скупштине града Пожаревца, којом је председавао Бојан Илић, одборници су усвојили ребаланс Буџета града, који је увећан за око 40 милиона динара, те износи 4,18 милијарде динара. Приходи и примања буџета пројектовани су на око 2 милијарде и 460 милиона динара а рашоди и издаци на близу 3 милијарде и 790 милиона динара. Финансирање буџетског дефицита (око 1,3 милијарде) биће обезбеђено из неутрошених средстава из предходних година, којих има у износу од 1,7 милијарде. На консолидованом рачуну трезора града Пожаревца, 30. јуна, налазило се нешто више од 1,5 милијарде. У првих 6 месеци ове године, остварени приходи износе око 2,9 милијарди динара, што је скоро 70 одсто плана (4,1 милијарда). С друге стране рашоди у истом периоду су реализовани у износу од око 1,4 милијарде, односно, безмало 34 процента.

skupstina_2

Најављено је неприхватање извештаја о пословању пожаревачког „Водовода“ па се на седници Скупштине града, након изношења ставова Градског већа, то и догодило. Као образложење ове одлуке наведено је, између осталог, да се водоизвориште “Меминац“, као и постројење за прераду воде “Млава“ не спомињу у довољној мери у извештају. У одлуци се такође спомиње да се на пријему постројења “Млава“ није довољно радило, а оба су изузетно значајна за побољшење водоснабдевања.
Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је, уз бројне аргументоване примедбе, изнео и оне које се односе на организацију рада и структуру запослених као и на висину зарада руководилаца ЈКП “Водовод и Канализација“. Извештај бранио директор Саша Ваљаревић који је навео да је остварен висок проценат наплате рачуна и додао да ће се проблем са водоснабдевањем наставити све до изградње фабрике воде.

skupstina_1

Од осталих тачака седнице значајно је поменути усвајање ребаланса за јавна предузећа као и оних које је поднело Градско веће за кориснике „Градоначелник“,„Скупштина града“,„Градско веће“ и „Градска управа“.
Директор Топлификације Дејан Дачић је током расправе о извештају о пословању и плановима за наредну годину истакао да су се услед доброг пословања овог предузећа стекли услови за умањење фиксног дела рачуна за 6 одсто. Такође, навео је да је у договору са електраном одлучено да ће се се пожурити са топлим пробама, та да прогревање топловода креће већ у петак 7. октобра што је услов да топла вода наредних сати стигне до једног дела пожаревачких радијатора.
Одборници су усвојили и тачке које се односе на Предлог одлуке о установљењу награде „Полицајац године” и „Ватрогасац године” , Информацију о техничкој припремљености основних и средњих школа са територије града као и податке о упису ученика.

Подели са другима: Facebook Twitter