Početak » Aktuelno
 

Održana sednica Skupštine Grada Požarevca

Na početku sednice zakletvu je položio Marko Grujić, iz odborničke grupe Srpske napredne stranke.

Glavna tačka na današnjoj sednici Skupština Grada Požarevca svakako je bila Odluka o uslovima i načinu realizacije programa lokalnog ekonomskog razvoja za 2019. godinu.

Odlukom je predviđeno da se podsticaji za razvoj privrede mogu dati za tri različite mere: podsticanje zapošljavanja, privlačenje investitora i podsticanje konkurentnosti. Mera koja se odnosi na podsticanje zapošljavanja realizuje se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i odnosi se na angažovanje lica za stručnu praksu, obuke na zahtev poslodavca i javne radove. Za ove namene Grad Požarevac izdvojio je 10 milion dinara. Za privrednike je svakako najinteresantnija mera privlačenja investitora, po kojoj, u zavisnosti od broja novootvorenih radnih mesta privrednici mogu dobiti podsticaj u vrednosti od 5.000 – 500.000 evra. Takođe, za podsticaj konkurentnosti, koji se odnosi na uvođenje standarda, certifikata, razvoj klastera i sl. privrednici mogu konkurisati za sredstva u iznosu do 10 miliona dinara.

Odbornici su dali saglasnost i na saglasnosti na programe rada i finansijske planove ustanova i Fondacije za 2019. godinu čiji je osnivač Grad Požarevac. 

Pored toga, Skupština je izabrala Snežanu Stojković, predloženu od strane Srpske napredne stranke, za v.d. direktora Doma zdravlja Požarevac, koja je na to mesto izabrana nakon što je prethodni direktor Dragan Rakić podneo ostavku.

 

Podeli sa drugima: Facebook Twitter