Почетак » Актуелно
 

Одржана седница Скупштине Града Пожаревца

На почетку седнице заклетву је положио Марко Грујић, из одборничке групе Српске напредне странке.

Главна тачка на данашњој седници Скупштина Града Пожаревца свакако је била Одлука о условима и начину реализације програма локалног економског развоја за 2019. годину.

Одлуком је предвиђено да се подстицаји за развој привреде могу дати за три различите мере: подстицање запошљавања, привлачење инвеститора и подстицање конкурентности. Мера која се односи на подстицање запошљавања реализује се у сарадњи са Националном службом за запошљавање и односи се на ангажовање лица за стручну праксу, обуке на захтев послодавца и јавне радове. За ове намене Град Пожаревац издвојио је 10 милион динара. За привреднике је свакако најинтересантнија мера привлачења инвеститора, по којој, у зависности од броја новоотворених радних места привредници могу добити подстицај у вредности од 5.000 – 500.000 евра. Такође, за подстицај конкурентности, који се односи на увођење стандарда, цертификата, развој кластера и сл. привредници могу конкурисати за средства у износу до 10 милиона динара.

Одборници су дали сагласност и на сагласности на програме рада и финансијске планове установа и Фондације за 2019. годину чији је оснивач Град Пожаревац. 

Поред тога, Скупштина је изабрала Снежану Стојковић, предложену од стране Српске напредне странке, за в.д. директора Дома здравља Пожаревац, која је на то место изабрана након што је претходни директор Драган Ракић поднео оставку.

 

Подели са другима: Facebook Twitter