Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржана Скупштина града Пожаревца

На 3. седници пожаревачког парламента усвојен је ребаланс буџета који ће износити око 5,2 милијарди динара, што значи да је умањен за око 139 милиона динара због пандемије корона вируса.

Одборници су дали сагласност за давање на коришћење монтажног објекта – гараже Паркинг сервису, као и сагласност за допуну ценовника ЈКП „Паркинг сервис“ Пожаревац. Гаража почиње са радом у суботу 10. октобра. Током викенда паркирање у гаражи биће бесплатно. Промотивна цена, односно први започети сат паркирања биће бесплатан од понедељка 12. октобра, све до краја месеца. Нови објекат за паркирање има 144 паркинг места, на првом нивоу 73 регуларна паркинг места плус 3 места за особе са инвалидитетом, док на другом нивоу има 68 паркинг места, што је више него дупло у односу на број паркинг места која су коришћена на посебном паркиралишту „Хотел Дунав“ на истој локацији. Цена започетог часа паркирања у Јавној гаражи „Таковска“ биће 60 динара.

На скупштини града Пожаревца, прихваћен је педлог да се цене топлотне енергије, односно грејања, повећају. По новом ценовнику, у зависности од површине објекта који се греје, цена грејања ће бити већа у просеку за износ од 250 до 600 динара. И поред поскупљења грејања, градоначелник Града Пожаревца, Саша Павловић, каже да је Пожаревац међу градовима који имају најјефтиније грејање у земљи и најбоље услове грејања. Упоређујући остале градове Србије са нашим, Пожаревац има најнижу цену грејања у Србији и са садашњим поскупљењем.

Коста Јеремић из ЈП „Топлификација“ објаснио је да је то предузеће најбоље јавно предузеће које у граду постоји и које је оправдало повећање цене ширењем топлификационе мреже и амортизационим трошковима.

На седници су усвојене и тачке дневног реда које су се односиле на престанак оснивачких права Града Пожаревца над Домом здравља Пожаревац, дата је сагласност на Програм пословања ЈКП „Комуналне службе“ и „Водовод и канализација“. Усвојени су и предлози решења о давању сагласности на измене и допуне програма пословања Јавног предузећа „Љубичево“ и измене и допуне програма коришћења субвенција ЈП „Љубичево“ Пожаревац…

Подели са другима: Facebook Twitter