Почетак » Актуелно
 

Одржана скупштина Клуба генерала и адмирала и тим поводом уприличен пријем у Свечаним салонима пожаревачког градског здања

Поводом одржавања Скупштине клуба генерала и Адмирала Србије у Пожаревцу, Председник скупштине града Пожаревца Бојан Илић уприличио је пријем за чланове скупштине клуба генерала и адмирала Србије у свечаним салонима градског здања.

Скупу су присуствовали представници локалне самоуправе града Пожаревца на челу са градоначеником Пожаревца Банетом Спасовићем и његовим сарадницима, чланови скупштине клуба и генерали у пензији као и представници Центра за обуку копнене војске и касарне Павле Јуришић Штурм у Пожаревцу, пуковник Душко Шљиванчанин начелник управе за традицију стандарде и ветеране при министрству одбране Републике Србије.

Присутне је испред локалне самоуправе поздравио председник пожаревачког парламента Бојан Илић који је истакао да му је велика част и задовољство што су пожаревљани домаћини једног оваквог скупа:

Бојан Илић

„Ово задовољство је утолико веће што сте ви, радећи тај частан посао, провели читав свој радни век. Драго нам је што сте одабрали управо наш град да у њему одржите скупштину вашег клуба и желим да ваше удружење у годинама које су пред нама још више јача и напредује. Сигуран сам да сте, уколико сте у својим пребогатим војничким каријерама имали прилику да један део проведете у нашем граду, приметили посебан однос наших грађана према српским војницима и официрима. Тај однос који се креће у распону од срдачног поздрава детета на улици до најбоље могуће сарадње које локална самоуправа има са Центром за обуку копнене војске и касарном „Генерал Павле Јуришић Штурм“. Мишљења сам да је такав однос део кућног васпитања сваког Пожаревљанина који преноси на своја поколења љубав и поштовање према онима који чувају наше небо, воду и земљу. Због свега тога, ваш данашњи боравак овде, наша је највећа част и трудићемо се да се осећате као код куће и да ћете се у будућности радо и често враћати у Пожаревац.“

Миломир Миладиновић

Испред Клуба генерала и адмирала на пријему се обратио председник Миломир Миладиновић, који се захвалио на топлом гостопримству у Пожаревцу. Он је још истакао да је циљ удружења борба за мир на нашем простору. Миладиновић је још додао да у раду Клуба учествује већина пензионисаних генерала међу којима су у начелници Генералштаба, комаданти армија, комаданти корпуса, заменици у Министарству одбране. Клуб је члан међународног удружења које окупља сродна удружења из 30 земаља и активни је учесник међународних организација.

Након обраћања представници клуба и предстваници града Пожаревца приступили су размени пригодних поклона.

Подели са другима: Facebook Twitter