Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржана трећа седница Градског већа

У Пожаревцу је одржана трећа седница Градског већа на којој је прихваћена већина извештаја, информација, предлога одлука и решења значајних за свакодневни живот грађана. По завршетку седнице, одржан је састанак Организационог одбора 49. Љубичевских коњичких игара. О најважнијим темама на Већу и закључцима Организационог одбора ЉКИ, јавност је путем конференције за медије, упознао градоначелник Миомир Илић.

На седници су разматрани и усвојени колективни уговори у ЈП „Топлификација“ и ЈКП „Комуналне службе“. Уговоре су протеклог петка, подписали градоначелник и представници синдиката ових јавних предузећа.

Чланови Већа прихватили су извештај Ветеринарског – специјалистичког института „Пожаревац“ за други квартал, о добијеним резултатима контроле намерница животињског порекла на пијацама у Пожаревцу и Костолцу.

У извештају се констатује да је више од 98 одсто контролисаних животних намерница у Пожаревцу и Костолцу, исправно, рекао је Илић.

На предлог градоначелника, Веће је усвојило измене и допуне Правилника о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у пожаревачкој Градској управи. Измене се у првом реду односе на број помочника градоначелника. Наиме, градоначелник има право да, сагласно закону о локалној самоуправи изабере до пет својих помоћника.

– Сагласно условима и економским могучностима, ја сам сматрао да су довољна само два помоћника, од којих један већ задужен за област урбанизма. Три систематизована радна места, неће се попуњавати. Уколико се појави потреба за ангажовањем додатног броја радника, упослићемо саветнике путем уговора на одређено време, рекао је Илић.

Чланови Већа одбили су захтев продаваца бувље пијаце за пресељење са Драговачког на Лучички пут. Градоначелник је најавио да ће се садашња локација на којој се налази бувљак, комунално опремити.

Веће је прихватило иницијативу Одељења за имовинско-правне, комуналне послове и саобраћај за регулисање услова коришчења површин ејавне намене за постојеће постављене мањих монтажних објеката привременог карактера. Наиме, Илић је најавио доношење правилника, којим ће бити регулисано постављање мањих монтажних објеката на дефинисаним локацијама града. Власницима киоска који су измирили своје обавезе, уговори који истићу крајем овог месеца, биће продужени до краја ове године.

– Ови послови, првобитно су били поверени Јавном предузећу Дирекција за изградњу, а затим пре две године, уступљени су Градској управи. Међутим, због појаве одређених мањкавости, зарад чега је потребно доношење новог акта, послови ће поново бити поверени Дирекцији за изградњу. Градско веће донело је одлуку да се донесе правилнк, којим ће,након изјашњавања одборника у Скупштини града,бити дефинисане локације за постављање монтажних објеката привременог карактера, нагласио је градоначелник.

Градско веће је на прошлонедељном заседању усвојило захтев београдског Привредног друштва за трговину на велико и мало“Футура плус“, за измештање киоска у центру града у Пожаревцу. Киоск који се тренутно налази испред зграде некадашње апотеке Кузмановић, највероватније ће бити измештен код хотела „Дунав“.

Поводом заседања Организационог одбора 49. ЉКИ, градоначелник је обавестио да ће се 2 или 3 августа утврдити коначан програм овогодишњих Игара које ће ангажовати приближно исти износ финансијских средстава као и прошлогодишња манифестација. Целокупна организација уклопиће се у суму од 20.000.000 до 21.000.000 динара. За Љубичевске коњичке игре очекује нас и јесно изненађење „повратак“ на Љубичевску лагуну чијих се, „Љубичевских ноће“ поред Мораве, и данас живо сећају времешни Пожаревљани. Организатори игара сматрали су добрим предлогом Мото клуба „Ватрени“ и прихватили њихов захтев да на Љубичевску лагуну доведу ЈУ Групу да одржи концерт.

Подели са другима: Facebook Twitter