Почетак » Актуелно
 

Одржана завршна конференција поводом XXII Глумачких свечаности „Миливоје Живановић“

Председник уметничког већа и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић рекао је, на завршној конференцији за медије у пожаревачком Центру за културу, да Туристичка организација града Пожаревца и локална самоуправа користе сваку прилику да се диче и представе наше истакнуте личности који потичу из овог краја, а посебно наше драге драмске уметнике, као што је Миливоје Живановић.

“Сматрам да је високи реноме глумачких дана, уважен од стране драмских уметника, наших суграђана али и широм Србије. Управо највећу заслугу има име које овај фестивал носи, а то је Миливоје Живановић који је много дао позоришту”, рекао је председник уметничког већа Бане Спасовић. Спасовић додаје да се локална самоуправа и туристичка организација свуда диче познатим суграђанима уметницима, па тако и Миливојем Живановићем.

“Сви са нестрпљењем очекујемо да видимо ко ће се придружити претходним лауреатима као што су Мики Манојловић, Предраг Ејдус, Ђурђија Цветић, Љуба Тадић”, закључио је градоначелник Бане Спасовић.

Глумачке свечаности „Миливоје Живановић“  почињу 1. и завршавају се 6. априла, доделом статуете Миливоја Живановића и новчаном наградом од 150 хиљада динара, најбољем глумцу фестивала. Такође, најбољи глумци вечери добијају награде, слике које су сликали пожаревачки уметници.

Селектор овогодишњих свечаности Небојша Брадић, представио је представе које ће бити игране и рекао да се ове године обележава и 80 година од рођења значајног Пожаревљанина Слободана Стојановића.

У оквиру овогодишњих свечаности, 1. априла у продукцији Народног позоришта Београд, публика ће имати прилику да погледа представу “Народна драма”. Наредне вечери, односно 2. априла следи представа “Иванов”, А.П. Чехов у продукцији Народног позоришта Београд. Остварење “Авети” Хенрик Избен у продукцији БИТЕФ Театра, Будва град театра, МЕСС Сарајево и Хартефакт фонда биће представљено 3. априла. У пожаревачком Центру за културу а у продукцији Југословенског драмског позоришта, 4. априла гледаћемо представу “Под жрвњем”, а 5. априла публика ће имати прилику да погледа и представу Александра Поповића “Мрешћење шарана” у продукцији Атељеа 212.

У част награђених биће играна представа “Пасивно пушење” Небојше Ромчевића, у режији Егона Савина и у продукцији Звездара театра.

“Све представе играју се у Великој сали Центра за културу, цена улазнице је остала непромењена у односу на прошлу годину и износи 600 динара, и до сада је продато 80 одсто карата”, рекао је директор ЦЗК Драги Ивић и још је додао да су све припреме за овај фестивал приведене крају.

Подели са другима: Facebook Twitter