Почетак » Актуелно
 

Одржане две седнице Скупштине Града Пожаревца

Одборници су током прве седнице разматрали и усвојили Предлог одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката привременог карактера на површинама јавне намене на територији Града Пожаревца, Предлог одлуке о установљењу награда, повеље и других јавних признања Града Пожаревца, затим Предлог решења о усвајању Извештаја о раду Градске управе Града Пожаревца и Градског правобранилаштва за 2018. годину. Такође и решења о давању сагласности на планове и програме рада и развоја и финансијске планове установа за 2019. годину чији је оснивач Град Пожаревац и то: Центра за социјални рад Пожаревац, Центра за културу Пожаревац, Народног музеја Пожаревац, Туристичке организације Града Пожаревца и Дома здравља Пожаревац.

Након првог заседања одржано је и наредно 25. заседање које је садржало само две тачке дневног реда и то избор два нова члана Градског Већа, као и потврђивање мандата одборнику Скупштине Града Пожаревца.

Своју оставку на место члана Градског већа задуженог за друштвене делатности и социјална питања дао је Иван Јовић, а поред њега ову функцију од јуче више не обавља ни Млађан Николић, чији је ресор био Градска општина Костолац и месне заједнице. Уместо њега одборници су изгласали Дарка Мирковића, који је био одборник а Јовићеве дужности преузео је Славиша Стојковић. Заклетву је положио одборник са листе СНС Далибор Јанковић.

Након одласка у пензију Драгог Ивића функцију В.Д. директора Центра за културу од јуче обавља Галина Павленков Перић.

Подели са другима: Facebook Twitter