Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Održano takmičenje “najbrži osnovac”

U požarevačkom Kulturno-sportskom centru održano je takmičenje pod nazivom “NAJBRŽI  OSNOVAC“, u kome su učešće uzele Osnovne škole, „Kralj Aleksandar“ sa šesnaest  ekipa, „Desanka Maksimović“sa dvanaest  ekipa, „Dositej Obradović“ sa šesnaest  ekipa, „Sveti Sava“ sa šesnaest  ekipa i „Vuk Karadžić“sa sa šesnaest ekipa.

Organizator takmičenja je Savez za školski sport i organizaciju školskih sportskih takmičenja, program je finansiran iz sredstava budžeta Grada Požarevca na osnovu ugovora za finansiranje posebnih programa.

Takmičenje „Najbrži osnovac“ održano je po prvi put i odziv je bio iznad svih očekivanja.Za takmičenje je  bilo prijavljeno 380 učenika/ca, a održano je u hali sportova na deonici od 30 metara. Za sledeću godinu biće promenjen termin održavanja i predlog je da to bude druga polovina maja meseca i da se takmičenje organizuje na deonici od 60 metara i to u centru grada.

Održano je 60 trka počev od prvog do osmog razreda u muškoj i ženskoj kategoriji i 16 trka u štafeti.

U pojedinačnij konkurenciji tri prvoplaasirana takmičara/ke dobili su medalje,u trci štafeta podeljene su diplome.U ekipnom plasmanu tri prvoplasirane ekipe dobile su pehare i pobednik takmičenja dobio je prelazni pehar.

 

NA OSNOVU POSTIGNUTIH REZULTATA  I BODOVANjEM SVAKE TRKE DOŠLO SE JE DO EKIPNOG POBEDNIKA MANIFESTACIJE „NAJBRŽI OSNOVAC“ A POREDAK JE SLEDEĆI:

  1. OŠ“KRALj ALEKSANDAR
  2. OŠ“DOSITEJ OBRADOVIĆ“
  3. OŠ“VUK KARADžIĆ“
  4. OŠ“SVETI SAVA“
  5. OŠ“DESANKA MAKSIMOVIĆ“
Podeli sa drugima: Facebook Twitter