Почетак » Актуелно » О Граду
 

Одржано такмичење “најбржи основац”

У пожаревачком Културно-спортском центру одржано је такмичење под називом “НАЈБРЖИ  ОСНОВАЦ“, у коме су учешће узеле Основне школе, „Краљ Александар“ са шеснаест  екипа, „Десанка Максимовић“са дванаест  екипа, „Доситеј Обрадовић“ са шеснаест  екипа, „Свети Сава“ са шеснаест  екипа и „Вук Караџић“са са шеснаест екипа.

Организатор такмичења је Савез за школски спорт и организацију школских спортских такмичења, програм је финансиран из средстава буџета Града Пожаревца на основу уговора за финансирање посебних програма.

Такмичење „Најбржи основац“ одржано је по први пут и одзив је био изнад свих очекивања.За такмичење је  било пријављено 380 ученика/ца, а одржано је у хали спортова на деоници од 30 метара. За следећу годину биће промењен термин одржавања и предлог је да то буде друга половина маја месеца и да се такмичење организује на деоници од 60 метара и то у центру града.

Одржано је 60 трка почев од првог до осмог разреда у мушкој и женској категорији и 16 трка у штафети.

У појединачниј конкуренцији три првоплаасирана такмичара/ке добили су медаље,у трци штафета подељене су дипломе.У екипном пласману три првопласиране екипе добиле су пехаре и победник такмичења добио је прелазни пехар.

 

НА ОСНОВУ ПОСТИГНУТИХ РЕЗУЛТАТА  И БОДОВАЊЕМ СВАКЕ ТРКЕ ДОШЛО СЕ ЈЕ ДО ЕКИПНОГ ПОБЕДНИКА МАНИФЕСТАЦИЈЕ „НАЈБРЖИ ОСНОВАЦ“ А ПОРЕДАК ЈЕ СЛЕДЕЋИ:

  1. ОШ“КРАЉ АЛЕКСАНДАР
  2. ОШ“ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“
  3. ОШ“ВУК КАРАЏИЋ“
  4. ОШ“СВЕТИ САВА“
  5. ОШ“ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“
Подели са другима: Facebook Twitter