Почетак » Актуелно
 

Одржано “Вече Индије“ у Доситеју

Основна школа “Доситеј Обрадовић” организовала је у петак увече тематску приредбу “Вече Индије” у фискултурној сали школе. У припреми приредбе за дипломате из Индије учествовало је око двеста малишана различитих разреда. Приредба је названа “У чаробном свету боја и светлости”. Папирне и глинене фигуре, панои у уметности, образовању и историји и шпалир деце дочекао је у ходнику школе, Првог секретара амбасаде Индије г. Санџеј Верму са члановима породице. Хор је припремио и интонацију индијске химне, а ђаци су рецитовали и стихове књижевника Тагоре Рабиндраната. Ученици су поводом Дивалија, фестивала светлости припремили посебну кореографију, а гости су се захваљујући ђацима подсетили да индијски лотос између осталог представља снагу и верност.

Велики труд уложен је у креирање папирних фигура, “папир маше” техником, али и у креирање костима у које су деца била обучена. Председник Скупштине града Бојан Илић рекао је да је задивљен трудом, енергијом и радом које су уложили ученици и колектив школе.

“Да бисмо могли да се дружимо са другим народима морамо да упознамо њихову културу и обичаје и драго ми је да школа ‘Доситеј Обрадовић’ то успешно ради дужни низ година” рекао је Илић.

Први секреатар амбасаде Индије у Београду Санџеј Варма обратио се гостима и изразио захвалност за гостопримство и добродослицу која је приређена у њихову част

“Веома сам задовољан што могу да видим шта је све у овој школи организовано од стране деце и наставника и драго ми је што могу да будем део школе са тако дугом традицијом. Надам се да ће се наше државе још више приближити, након политиком изазваног јаза. Последњих година амбасада Индије је приредила различита културна дешавања. Задовољан сам како их је Србија прихватила. Доводићемо још музичара и уметника из Индије јер постоји интересовање“, рекао је Варма.

Директор ОШ “Доситеј Обрадовић” Војин Миланковић рекао је:

“Бити учитељ, значи пружити љубав деци и бити посвећен њима. Да би дете имало љубави према школи оно треба да доживи и осети ту љубав школе, према себи. Организујући вечери земаља са разних меридијана, поносни смо што наша школа уме да дарује љубав, не само деци наше школе, него и деци из целог света.

Школа је раније већ организовала вечери земаља попут Русије, Француске, Јапана, Сједињених држава.

Подели са другима: Facebook Twitter