Почетак » Актуелно » О Граду
 

Општој болнци, Хигијенском заводу и Дому здравља Пожаревац донирана медицинска и заштитна опрема

Представници Градског штаба за ванредне ситуације уручили су медицинску и заштитну опрему здравственим радницима Опште болнице, ЗЗЈЗ и Дома здравља Пожаревац.

Поменута опрема купљена је средствима која су прикупљена донацијама привредних субјеката који гравитирају на територији града Пожаревца. Ово је наставак акције коју су започели функционери града од увођења ванредног стања у Србији.

За куповину медицинске и заштитне опреме средства су донирали Холдинг компанија Бамби, Маркет – паркет, Минел-еним, Хомољски рај и Спорт премијер.

Командант Штаба за ванредне ситуације и градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић овом приликом је истакао да су представници Штаба за ванредне ситуације у константном контакту са привредницима из пожаревачког краја и да заједничким напорима долазе до начина да се медицинска опрема правовремено набави и уручи здравственим радницима. Спасовић није крио захвалност и додао је да се многи привредни субјекти сами јављају са идејама и иницијативом како би се ова ситуација превазишла.

Бане Спасовић

– Искрену захвалност дугујем свим привредним субјектима што су у овим тешким тренуцима узели учешће у овој акцији. Свесни смо да и они имају проблема у свом пословању тиме ова помоћ добија на додатном значају. Компанија Бамби је у више наврата до сада показала своју друштвену одговорност, и сада су у великој мери омогућили да кроз донацију олакшају функционисање нашег здравственог система. Такође, захваљујем се на донацијама и осталим привредним субјектима попут Хомољског раја и Спорт премијера који су се сходно својим могућностима одазвали нашим апелима. – рекао је Спасовић и додао:

– Посебно бих истакао компаније „Маркет – паркет“ и „Минел – еним“ који су својим донацијима омогућили куповину 3D штампача, јер су тиме омогућили да стручни људи из Опште болнице осим за своје потребе праве заштитне визире и за Дом здравља и за ЗЗЈЗ. – истакао је Спасовић и искористио прилику да се још једанпут захвали медицинском особљу, који су према његовим речима прва линија одбране, што у отежаним условима пружају максимум како би се ово стање превазишло. Такође је похвалио рад полиције, војске, државних институција и свих јавних а посебно комуналних предузећа који свакодневно врше дезинфекцију јавних површина.

Директор Опште болнице др Данко Николић ову прилику је искористио да се захвали свим привредним субјектима на донацији и Штабу за ванредне ситуације на координацији. Посебно је апострофирао значај данашње донације:

др Данко Николић

– Наш ИТ сектор ову помоћ искористиће на најбољи начин. Захвалан сам градским челницима и свим привредницима што у овим тешким временима издвајају средства и вољу како би сви заједно победили ову пошаст. – прокоментарисао је др Николић и рекао да у овом тренутку у болници нема ниједног пацијента оболелог од вируса Ковид 19. 

Овом приликом Општој болници уручено је 2 (два) 3D штампача и 30 кг материјала за прављење заштитних визира, 15000 комада латекс рукавица, 3000 заштитних маски, 100 комбинезона са капуљачом, 70 комада заштитних наочара, 2500 хируршких каљача, 250 флис мантила, 70 водо-одбојних мантила са капуљачом, 2000 хируршких капа, 200 паковања (PVC) рукавица,  30 дигиталних топломера, 96 литра етанола, 5 литра асепсола и 500 литра алкохола.

Пожаревачком Дому здравља донирано је 1000 заштитних маски, 2000 флис мантила, 6500 хируршких каљача, 30000 рукавица, 5000 комада флис капа, 450 ком. заштитних наочара и 400 ком. антибактеријског гела.

Завод за јавно здравље Пожаревац добио је 500 заштитних маски, 600 флис мантила, 2000 хируршких каљача, 1000 пари рукавица, 1000 флис капа, 80 комада заштитних наочара и 100 комада антибактеријског гела.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА