Početak » Aktuelno » O Gradu
 

Opštoj bolnci, Higijenskom zavodu i Domu zdravlja Požarevac donirana medicinska i zaštitna oprema

Predstavnici Gradskog štaba za vanredne situacije uručili su medicinsku i zaštitnu opremu zdravstvenim radnicima Opšte bolnice, ZZJZ i Doma zdravlja Požarevac.

Pomenuta oprema kupljena je sredstvima koja su prikupljena donacijama privrednih subjekata koji gravitiraju na teritoriji grada Požarevca. Ovo je nastavak akcije koju su započeli funkcioneri grada od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji.

Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva su donirali Holding kompanija Bambi, Market – parket, Minel-enim, Homoljski raj i Sport premijer.

Komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović ovom prilikom je istakao da su predstavnici Štaba za vanredne situacije u konstantnom kontaktu sa privrednicima iz požarevačkog kraja i da zajedničkim naporima dolaze do načina da se medicinska oprema pravovremeno nabavi i uruči zdravstvenim radnicima. Spasović nije krio zahvalnost i dodao je da se mnogi privredni subjekti sami javljaju sa idejama i inicijativom kako bi se ova situacija prevazišla.

Bane Spasović

– Iskrenu zahvalnost dugujem svim privrednim subjektima što su u ovim teškim trenucima uzeli učešće u ovoj akciji. Svesni smo da i oni imaju problema u svom poslovanju time ova pomoć dobija na dodatnom značaju. Kompanija Bambi je u više navrata do sada pokazala svoju društvenu odgovornost, i sada su u velikoj meri omogućili da kroz donaciju olakšaju funkcionisanje našeg zdravstvenog sistema. Takođe, zahvaljujem se na donacijama i ostalim privrednim subjektima poput Homoljskog raja i Sport premijera koji su se shodno svojim mogućnostima odazvali našim apelima. – rekao je Spasović i dodao:

– Posebno bih istakao kompanije “Market – parket” i “Minel – enim” koji su svojim donacijima omogućili kupovinu 3D štampača, jer su time omogućili da stručni ljudi iz Opšte bolnice osim za svoje potrebe prave zaštitne vizire i za Dom zdravlja i za ZZJZ. – istakao je Spasović i iskoristio priliku da se još jedanput zahvali medicinskom osoblju, koji su prema njegovim rečima prva linija odbrane, što u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo. Takođe je pohvalio rad policije, vojske, državnih institucija i svih javnih a posebno komunalnih preduzeća koji svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina.

Direktor Opšte bolnice dr Danko Nikolić ovu priliku je iskoristio da se zahvali svim privrednim subjektima na donaciji i Štabu za vanredne situacije na koordinaciji. Posebno je apostrofirao značaj današnje donacije:

dr Danko Nikolić

– Naš IT sektor ovu pomoć iskoristiće na najbolji način. Zahvalan sam gradskim čelnicima i svim privrednicima što u ovim teškim vremenima izdvajaju sredstva i volju kako bi svi zajedno pobedili ovu pošast. – prokomentarisao je dr Nikolić i rekao da u ovom trenutku u bolnici nema nijednog pacijenta obolelog od virusa Kovid 19. 

Ovom prilikom Opštoj bolnici uručeno je 2 (dva) 3D štampača i 30 kg materijala za pravljenje zaštitnih vizira, 15000 komada lateks rukavica, 3000 zaštitnih maski, 100 kombinezona sa kapuljačom, 70 komada zaštitnih naočara, 2500 hirurških kaljača, 250 flis mantila, 70 vodo-odbojnih mantila sa kapuljačom, 2000 hirurških kapa, 200 pakovanja (PVC) rukavica,  30 digitalnih toplomera, 96 litra etanola, 5 litra asepsola i 500 litra alkohola.

Požarevačkom Domu zdravlja donirano je 1000 zaštitnih maski, 2000 flis mantila, 6500 hirurških kaljača, 30000 rukavica, 5000 komada flis kapa, 450 kom. zaštitnih naočara i 400 kom. antibakterijskog gela.

Zavod za javno zdravlje Požarevac dobio je 500 zaštitnih maski, 600 flis mantila, 2000 hirurških kaljača, 1000 pari rukavica, 1000 flis kapa, 80 komada zaštitnih naočara i 100 komada antibakterijskog gela.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA POŽAREVCA

Podeli sa drugima: Facebook Twitter